Författar Arkiv: Kjell

Sverige mĂ„ste införa en JOBB-kursĂ€ndring vĂ€rd namnet


Sverige mĂ„ste införa en JOBB-kursĂ€ndring vĂ€rd namnet


Jag menar att Sverige nu omedelbart mÄste införa en JOBB-kurs i riktning mot företag med innovationer som Àr JOBB-skapande över tid. 

Jag tvingas tyvÀrr konstatera att lÀget för Sveriges förmÄga att ha ett lÄngsiktigt JOBB-skapande till stora delar Àr satt ur spel. DÀrför bör seglen stÀllas om, mot ett reellt JOBB-skapande i företag som hÄller över tid.

Just nu handlar det mesta som nyskapas i JOBB om betalda sysselsĂ€ttningar. En ny och obehaglig form av 1930-talets nödhjĂ€lpsarbete. Det Ă€r en ohĂ„llbar fortsĂ€ttning för framtiden. Jag hĂ€nvisar till min artikel frĂ„n 2015 med rubriken;  Staten kastar pĂ€rlor Ă„t svin
 – http://xn--blslampan-62a.se/?p=4622

Det har skrivits mycket om den absurda arbetsmarknadspolitiken som förs idag i Sverige, ett fĂ€rskt exempel Ă€r skriven av Rebecca Weidmo Uvell den 1 februari 2018 med rubriken; REGERINGEN KÖPER ARBETSLÖSHETSSIFFROR FÖR 63 MILJARDER – LĂ€nk: https://uvell.se/2018/02/01/regeringen-koper-siffror-med-63-miljarder/

Det Àr unika innovativa entreprenörer som kan och har intresse att stanna och verka i Sverige som jag menar Àr en avgörande faktor för att förÀndra mot ett reellt JOBB-skapande. Men det mÄste dÄ vara ett givet bra företagsklimat för att företagen skall kunna utvecklas, om förutsÀttningarna för en gynnsam utveckling Àr sÀmre i Sverige Àn omvÀrlden, dÄ flyttar företagen.
En flytt som Àr lika naturlig som för fisken som söker sig till det bÀsta vattnet för en lyckosam fortplantning.

Bidrag och statliga massysselsÀttningar har nu blivit sÄ allmÀnna och legaliserade att ingen lÀngre verkar reagera, och Àn mindre fullt ut förstÄ de framtida konsekvenser som kommer ut av detta.
De politiskt ansvariga verkar ha glömt eller förtrÀngt orsakerna till varför de mÄnga vÀlkÀnda svenska storföretag som sysselsatt tiotusentals mÀnniskor, nu inte lÀngre existerar i landet. Företagen som försvunnit frÄn svensk mark bÄde delvis och helt, utan att ha ersatts av sÄ mÄnga nya.

Det som oroar mig Àr möjligheten till ett aktivt och sunt JOBB-skapande i framtiden. Det Àr ocksÄ den pÄnyttfödda aktiviteten frÄn utlandet i uppköp av svenska företag med tillvÀxtpotential som oroar mest. Intresset har ökat mÀrkbart de senaste fem Ären, och nu har det ocksÄ tillkommit nya lÀnder bland de mest aktiva köparna.

Ägandet har ingen större betydelse sĂ„ lĂ€nge Ă€garen vĂ€ljer att lĂ„ta företaget bli kvar i Sverige och utvecklas. Men det kan vara andra skĂ€l till att aktiviteten för uppköp under senare tid har ökat.

Vad Sverige behöver nu, Àr en riklig start av framtidens företag som skapar reella JOBB och som lÀmnar 1930 talets nödhjÀlpsarbete. De reella JOBBEN skall heller inte pÄ nÄgot enda sÀtt belasta samhÀllets gemensamma skattemedel.

Vi kan inte styra vinden – men vi kan Ă€ndra pĂ„ seglen

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Regeringens meningslösa flytt av statliga myndigheter fortsÀtter

Regeringens meningslösa flytt av statliga myndigheter fortsÀtter

Nu i januari 2018 har regeringen slagit till igen med sin flyttkarusell av myndigheter ut frÄn Stockholm till olika landsdelar i Sverige. Utan nÄgon som helst NYTTA, snarare till mer SKADA sker detta.  Ett sÀkert tecken pÄ desperation frÄn en mycket pressad regering för att pÄ nÄgot sÀtt framstÄ som en JOBB-skapande regering.

Men sanningen Ă€r sĂ„ illa att flytten av myndigheter i de flesta fall inte alls handlar om JOBB utan enbart Ă€r SYSSELSÄTTNING och Ă€r till mer skada för den ort som drabbas.  SĂ„ illa Ă€r det!

Ett av mitt tydligaste bevis för vad jag menar med en direkt skadlig myndighetsflytt Ă€r Östersund.  Jag skriver om det 2013 i en artikel med rubriken; Att flytta ut myndigheter till kriskommuner ger mest negativa effekter, det Ă€r Östersund ett bevis pĂ„ – LĂ€nk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=3048

Min lista pÄ nödhjÀlpsberoende kommuner kan skrivas hur lÄng som helst, den kommun som skriker högst fÄr nödhjÀlp snabbast. NödhjÀlpen frÄn staten kan bestÄ av det mesta, alla medel verkar vara tillÄtna för att tysta ner kommuner som skriker.

Jag menar att denna myndighetsflytt Àr en respiratorÄtgÀrd som endast hÄller andningen igÄng i svÄrt sjuka och oftast döende patienter. Det Àr gott och vÀl att hjÀlpa, lindra och vÄrda sjuka.  men jag menar att för denna sjukdom, sÄ finns det andra och bÀttre botemedel Àven för ett varaktigt tillfrisknande.

Jag har ett favoritcitat hĂ€mtat frĂ„n en ledarartikel i Dagens Industri i januari 2017 som skrevs av Lotta Engzell – Larsson, ”Men idĂ©erna om försörjning mĂ„ste komma inifrĂ„n, det Ă€r smĂ„företagande hoppet stĂ„r till om en ort ska kunna vĂ€xa och bĂ€ra sig.” – http://www.di.se/opinion/lotta-engzell-larsson-hela-sverige-kan-inte-leva-pa-statliga-jobb/

Jag har fÄtt förmÄnen att under flera decennier bedriva eget företagande i andra lÀnder, med helt andra system och tÀnk. Idag fÄr en del av dessa lÀnder betraktas som nÄgra av Sveriges vÀrsta konkurrenter vad gÀller ett framgÄngsrikt klimat för ett lÄngsiktigt
JOBB-skapande över tid.

Som avslutning vill jag referera till min artikel med rubriken: Förslaget att flytta ut statliga JOBB i landet, DYRT, DESTRUKTIVT och VERKNINGSLÖSThttp://xn--blslampan-62a.se/?p=4988

Mitt förslag till nytt tÀnk för alla Sveriges alla kommuner i sitt JOBB-skapande:
SlÀpp greppet och tÀnket om den statliga respiratorn och andas i stÀllet in frisk tillvÀxtluft som fortfarande finns i Sveriges kommuner GRATIS!

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Sverige Àr i akut behov av bra tandlÀkare för att rotfylla landets alla svarta hÄl

Sverige Àr i akut behov av bra tandlÀkare för att rotfylla landets alla svarta hÄl

Fenomenet svarta hÄl Àr svÄrt att förstÄ med vÄra mÀnskliga sinnen och förmÄga, detta oavsett var och vilka svarta hÄl vi avser.

Det jag menar Àr att Sveriges svarta hÄl Àr hÄlen som utan nytta och mening suger Ät sig allt dÄligt som landet har och stÀndigt producerar. Det som en gÄng Äker ner i det svarta hÄlet, Àr ocksÄ borta för alltid. Det finns heller ingen botten i hÄlet, djupet Àr oÀndligt.

Jag menar att i decennier bakÄt i tiden har de styrande av landet mer eller mindre lÄtit Sveriges framtid i mÄngt och mycket Äkt ner i det svarta hÄlet och dÄ aldrig ÄtervÀnder igen.
Sveriges styrande har dÄliga om inte urusla tandlÀkare som bara gör lagningar av hÄlen och inte nog med bara lagningar, utan ocksÄ urusla och erbarmligt dÄliga lagningar. Lagningar som snabbt faller sönder och samman.
Jag saknar och efterlyser dÀrför bra tandlÀkare med kompetens att utföra riktiga rotfyllningar med bra materiel som hÄller i sekler över tid.

Sveriges svarta hÄl kan rÀknas upp i nÀstan ett oÀndligt antal och inom mÀngder av omrÄden, nedan nÄgra av mina skrÀckexempel:
– FrĂ„nvaron att skapa bra förutsĂ€ttningar för Sverige att skapa reella och hĂ„llbara JOBB över tid
– Det som övervĂ€gande skapas idag och benĂ€mns JOBB i dagens Sverige, Ă€r mest sysselsĂ€ttning
– SjukvĂ„rden har ocksĂ„ brister som mĂ„ste Ă„tgĂ€rdas-
– ÄldrevĂ„rden brister pĂ„ mĂ„nga hĂ„ll och mĂ„ste förbĂ€ttras
– Skolan har visat sig vara kunskapsmĂ€ssigt bland de sĂ€msta i lĂ€nderas ranking
– Polisen fĂ„r dagligen kritik att inte ha förmĂ„gan att klara sitt uppdrag
– Medborgarna kĂ€nner sig mer eller mindre otrygga bĂ„de i hem och utemiljö
– RĂ€ttsvĂ€sendet har brister som lett till lĂ„gt förtroende för rĂ€ttsstaten
– Korruption, oegentligheter och tillskansade av skattemedel inom det offentliga Sverige
– Bidrag bĂ„de till privatpersoner och företag – samhĂ€llets egentillverkade drog

Denna upprÀkning av ett fÄtal huvudomrÄden Àr en brÄkdel av de problemomrÄden, som i bÀsta fall, bara fÄr en urusel lagning och ofta leder till ett nya svarta hÄl.

Men vad Àr dÄ det vÀrsta av mina upprÀknade omrÄden. SjÀlvklart Àr det svÄrt att rangordna problemen, men jag skulle sjÀlv sÀtta reella JOBB som nummer 1.

Om folket kan erbjudas reella och behövda JOBB sÄ kan mÄnga andra missförhÄllanden bekÀmpas bÀst, jag Àr föresprÄkare av att placera JOBB pÄ första plats för ÄtgÀrd bland de svarta hÄlen för att rotfylla och dÀrmed göra Sverige bÀttre.

Isabella Lövin, Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister hĂ€vdade för nĂ„gra dagar sedan att man i dagens Sverige svartmĂ„lar alldeles för mycket. Att svartmĂ„la gör det inte lĂ€ttare att Ă„tgĂ€rda och förbĂ€ttra bristerna. BĂ€ste Lövin, ”Snus Ă€r snus och svart hĂ„l Ă€r svart hĂ„l om Ă€n i gyllne dosor
”. Det blir heller inte vackrare och bĂ€ttre genom att fĂ€rglĂ€gga hĂ„let.

För nÄgra dagar sedan blev uppgörelsen mellan Socialdemokraterna och VÀsterpartiet om vinstbegrÀnsning i privata vÀlfÀrdsföretag. Jonas Sjöstedt (V). Jag fÄr rysningar nÀr jag hör Sjöstedt slÄ sig för bröstet om hur bra skolan, sjuk- och ÀldrevÄrden i Sverige nu blir begÄvad med. Det fÄr mig osökt och hemskt att tÀnka tillbaka pÄ mina mer Àn 35 Är som egen företagare i Sovjetunionen och sedermera dagens Ryssland.

Vinst i alla företag Àr förutsÀttning för ett fortsatt liv, precis pÄ samma sÀtt som mat varje dag Àr förutsÀttningen för Sjöstedts överlevnad. Om vinsten blir för liten eller uteblir helt sÄ förtvinar och dör företaget.

Om staten beskattar och belastar företagen eller Àgarna för hÄrt sÄ tvingas de söka sig till andra lÀnder med bÀttre företagsklimat.

Jag kan rÀkna upp hundratals med fantastiska företag och entreprenörer som flyttat ut frÄn Sverige, naturligtvis alla av olika skÀl, men i grunden sÄ handlar det om kampen för företagets överlevnad. Bland det mest kÀnda Àr nÀr grundaren Ingvar Kamprad tvingades lÀmna Sverige 1973. Men tur för IKEA och Kamprad familjen att flytten blev av, utan den pÄtvingade flytten sÄ har aldrig IKEA varit det vÀrldsföretag som det Àr idag.

Om nu inte Sjöstedt kÀnner till hur det fungerade och fungerar i landet Sovjet och Ryssland dÀr ordet vinst och rÀttvisa aldrig förekommit, utan alltid varit bannlyst, dÄ Àr Du vÀlkommen sÄ skall jag berÀtta för Dig.

I september 2014 publicerade jag en artikel med rubriken; Sveriges framtid Ă€r hotad med politiken ”TvĂ€tta fönster Ă„t varandra” –  http://xn--blslampan-62a.se/?p=4046
DÀr beskriver jag den sanna historien om sjukhusets trÀdgÄrdsmÀstare som jag menar Àr en viktig faktor till den misÀr som dagens Grekland befinner sig i.

För mig kÀnns det som Sveriges politiska riktning mer och mer letar sig Ät bÄde det grekiska hÄllet med deras unika trÀdgÄrdsodling, men Àven sÄ verkar vissa delar föresprÄka Lenin och Stalins lÀra.

Gud bevare Sverige frÄn alla tendenser att ens tÀnka i dessa banor!

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar