Författar Arkiv: Kjell

ÅTERIGEN ynkligt att höra Mikael Damberg vara oförskĂ€md och nedlĂ„tande mot viss riksdagspartier

ÅTERIGEN ynkligt att höra Mikael Damberg vara oförskĂ€md och nedlĂ„tande mot viss riksdagspartier

Det Ă€r mycket trĂ„kigt att behöva höra en minister i Sveriges regering totalt sĂ„ga av grenen för att bjuda in riksdagspartiet Sverigedemokraterna (SD) till samtal tillsammans med övriga riksdagspartier.  Men sĂ„ fungerar vissa personer, man tror sig kunna isolera, och helt utestĂ€nga de som inte har samma ideologiska syn som de sjĂ€lva.

Jag kan med fruktan kÀnna vÀnstervindarna blÄsa sig starkare och starkare Àven i vÄrt land och som med fasa och rÀdsla för mig tillbaka till kommunistlÀnder dÀr jag under Ärtionden försökte arbeta och bedriva företag.

Det Àr ytterligare ett bidrag till att försvaga det som finns kvar av svenska folkets demokrati, som i stÀllet borde stÀrkas.

NĂ„vĂ€l det Ă€r inte första gĂ„ngen jag höjer pĂ„ ögonbrynen eller sĂ€tter kaffet i vrĂ„ngstrupen nĂ€r det gĂ€ller ministern Mikael Damberg.  LĂ€s min artikel frĂ„n den 17 december 2014 med rubriken: Ynkligt att höra Mikael Damberg tala om svensk export och Business Sweden – http://xn--blslampan-62a.se/?p=4314

Det enda som jag anser Mikael Damberg nu skall göra, Àr att be om ursÀkt för sitt uttalande att SD som parti inte Àr vÀlkommen till samtal. Det Àr det minsta som svenska folket har rÀtt att fordra av en svensk minister.

Är inte Damberg beredd att först be om ursĂ€kt, och dĂ€refter Ă€ndra sitt beslut och bjuda in samtliga Ă„tta riksdagspartier till samtalen. Om sĂ„ inte sker sĂ„ Ă€r det i allra högsta grad statsminister Stefan Löfven, som fĂ„r ta över dirigentpinnen och rĂ€tta till detta övergrepp pĂ„ vad jag menar hela svenska folket.

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Varma JOBB- och tillvÀxthÀlsningar

BlÄslampan som brinner för ett demokratiskt och i alla delar bÀttre Sverige

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Nya vindar blÄser i BlÄslampan

Nya vindar blÄser i BlÄslampan

Jag Ă€r i en Ă„terhĂ€mtningsfas efter en sjukhusvistelse,  men som det ser ut just nu, ocksĂ„ med en lyckosam operation. En tid som tyvĂ€rr gjort att min blogg fĂ„tt vila en tid.

Bloggen Àndrar nu en del sÄ att det blir ett lÀngre nyhetsbrev varje mÄnad med en samling av alla tips som vi fÄtt som Àr att betrakta som de allra vÀrsta bland alla vÀrstingar. VÀrstingar finns det tyvÀrr alldeles för gott om.

Detta nyhetsbrev skall publiceras i slutet av varje mĂ„nad och spegla allt inom de flesta omrĂ„den som pĂ„ nĂ„got sĂ€tt berör de  flesta invĂ„narna.

Utöver nyhetsbrevet varje mÄnad kommer ocksÄ separata artiklar om det mesta överallt, i Sverige och andra delar av vÀrlden.

PÄ Äterseende senare i Juni och sedan varje mÄnad.

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Politiker och byrÄkrater lever inte alltid som de lÀr

Politiker och byrÄkrater lever inte alltid som de lÀr

Politiker och byrÄkrater lever inte alltid som de lÀr, det Àr nÄgot som vi stÀndigt fÄr bevis pÄ. Det Àr heller ingen gradskillnad pÄ vilket parti som sticker ut mest. Alla partier Àr representerade bland de folkvalda som pÄ ett eller annat sÀtt felaktigt skott sig pÄ folkets pengar.

Jag menar att Sveriges svarta hÄl har en tendens att vÀxa bÄde i storlek och bredd, och som utan nytta och mening suger Ät sig allt dÄligt. TillvÀxten av Sveriges svarta hÄl sker till stor del av verksamma politiker och byrÄkrater. TyvÀrr sÄ bromsas den oerhört viktiga ekonomiska tillvÀxten av samma politiker och byrÄkrater.

Jag beskriver mina tankar kring det för Sverige förödande svarta hÄlet i en artikel i januari 2018 med rubriken; Sverige Àr i akut behov av bra tandlÀkare för att rotfylla landets alla svarta hÄl
LĂ€nk till artikeln; http://xn--blslampan-62a.se/?p=5701

Skandalerna inom politiken och bara vÀxer och vÀxer, men det Àr inte dÀr Sverige skall ha sin tillvÀxt.

För varje skandal som kommer upp i ljuset vÀxer folkets hat mot de flesta grupperna som fÄr sin försörjning i det officiella Sverige, det Àr sjÀlvklart inget som stÀrker landet.

Bland de nu senaste uppdagade skandalerna Ă€r det Erik Bengtzboe (M), Emma Carlsson Löfdahl (L) och Penilla Gunther (KD), detta visar pĂ„ att inga partier gĂ„r fria frĂ„n skandaler av de som blivit valda in i riksdagen. Även om de blir ombedda att lĂ€mna partiet sĂ„ Ă€r det mĂ„nga gĂ„nger sĂ„ att de sitter kvar pĂ„ sin riksdagsstol som politisk ”vilde”, men trots det med oförĂ€ndrad lön och ersĂ€ttning frĂ„n folket.

Jag Àr med all sÀkerhet inte ensam medborgare i Sverige som fördömer alla som pÄ ett otillbörligt sÀtt försöker sko sig pÄ andra skattebetalares bekostnad, detta oavsett om det i vissa fall inte enligt lag inte Àr en lagövertrÀdelse, sÄ Àr det moraliskt och i högsta grad oetiskt.

Detta Ă€r nĂ„got som mĂ„ste beivras och sĂ€ttas stopp för.  TyvĂ€rr sĂ„ tror jag att det bara göras genom att alla typer av övertramp för med sig lĂ„ngsiktiga och kĂ€nnbara pĂ„följder.

Lyckas man inte med att stÀvja detta sÄ fÄr Sverige en tillvÀxt av allt som Àr pÄ fel sida som exempelvis; politikerförakt, byrÄkratförakt, och demokratiförsvagning.

Gud bevare Sverige frÄn alla tendenser att ens tÀnka i dessa banor!

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | 1 kommentar