Kategori Arkiv: Västerås

Västerås flygplats med dess ledning saknar verklighetsförankring

Västerås flygplats med dess ledning saknar verklighetsförankring

Västerås flygplats med bolagets VD och styrelseordförande har (vad jag förstått) besvarat  frågor som jag ställt skriftligt. Men svaret kom som ett debattinlägg i lokaltidningen Vestmanlands Läns Tidning (VLT införd 26 mars 2018. Länk till debattartikeln;
http://www.vlt.se/opinion/debatt/vasteras-flygplats-vill-satsa-pa-fler-flyglinjer

Stort tack för Ert försök till svar Persson och Åkerman, i alla fall ett livstecken.

Rubriken i digitaltidningen är, Västerås flygplats vill satsa på fler flyglinjer, men i papperstidningen så är rubriken Västerås flygplats har en samhällsfunktion.
Nåväl båda rubrikerna har ingen relevans i verkligheten. Flera flygbolag har försökt etablera reguljära flyglinjer från Västerås, men alla har misslyckats. Som exempelvis några av de senaste i raden som kastat in handduken är; Wow Air till USA via Reykjavik, Island, Next Jet både till Helsingfors och Köpenhamn. Alla har kraschlandat, och ibland innan de ens har startat sin första resa.

I svaret som på mina frågor i artikeln som författats och undertecknats av VD Tezz Tordsdotter Åkerman och styrelseordföranden Ulla Persson så finner jag inga klargörande svar på mina frågor, inte ens ett försök att konkret besvara frågorna. Ytterligare dimridåer läggs ut som ett tänkt försvar.
Jag lägger med PDF filen här med mina frågor, som tillställdes flygplatsledningen och ägarna Västerås Kommun (Skattebetalarna). 21 feb_Frågor Västerås Flygplats

Skribenterna säger att Västerås flygplats har en samhällsnyttig funktion utan att exakt precisera vilka funktioner de avser som är livsviktig och till någon nytta för invånarna. De tar upp behovet av ambulansflyget som ett viktigt argument, men berättar då inte hur många ambulansflyg som faktiskt har utnyttjat flygplatsen under varje år.

Det finns en väl fungerande helikopterbas direkt vid sjukhuset både för organ – och alla andra typer av sjuktransporter. Det känns som desperat att behöva framställa behovet och nyttan av flygplatsen, med direkta hot om att flygplatsen kan vara avgörandet mellan liv och död för medborgarna.

Att sedan också ha mage att använda Northvolt och deras utlovade fabrikssatsningar med tusentals anställningar, som ett skäl att underhålla flygplatsen, är mycket magstarkt. Northvolts etablering och storlek får idag anses som mycket osäker.
Västmanlands kvarvarande storföretag har redan uttryckt att de inte har något behov av Västerås flygplats utan ett kontinuerligt reguljärflyg som kan ta dem vidare ut i världen.

Jag hänvisar till en artikel som jag skrev i april 2015 med anledning av krisen i Pajalagruvan  med rubriken; Stefan Löfvens dåliga luktsinne har smittat av sig i hela Norrbotten –http://xn--blslampan-62a.se/?p=4489  – Pajalagruvan eller bolaget Northland som försattes i konkurs är en av Sveriges största ekonomiska konkurs i modern tid.

Jag funderar om det kan finnas ett genetiskt släktdrag i ”dåligt luktsinne” hos Sveriges politikeretablissemang, kanske då främst i socialdemokraterna, men inga partier är snövita. I Västerås har detta dåliga luktsinne gällande flygplatsen varit närvarande ända sedan flygplatsen startade 1976. Alla år sedan starten har flygplatsen gått med stora förluster. Det samlade förlusterna överstiger med råge en halv miljard och till mycket lite nytta för medborgarna.

Lite sans i försvaret av miljonrullningen som pågår i Västerås flygplats år efter år vore klädsamt. Detta även om jag menar att ledningen saknar verklighetsförankring, som jag menar borde vara en grundbult.  Jag är inte ensam om att ha uppfattningen att ledningen och styrelsen inte är rätt man eller kvinna på denna plats. Ulf Hedman som också svarsartikeln riktade sig till har skrivit mycket om flygplatsen och delar mycket av min kritik. Läs en debattartikel av Hedman: Flygplatsstyrelse saknar kompetens –VLT den 10 juni 2016 http://vlt.se/asikt/debatt/1.3957591-flygplatsstyrelse-saknar-kompetens

Hela ledningens svarsartikel med försök till svar på mina och andras frågor, präglas av ett omöjligt och övergivet försök att stärka behovet och nyttan med flygplatsen. Det är mycket tal om olyckan är framme,  som vid stora skogsbranden. Ja, tänk om inte OM fanns, så mycket bättre världen skulle vara.                        

Jag vill också påminna om den nonchalans som ofta råder från kommunen att besvara brev. Som exempelvis mina skriftliga frågor till Anders Teljebäck den 2 februari 2015 om flygplatsen, som trots ett otal påminnelser ännu inte besvarats. Maktfullkomlighet kallar jag det!

Läs min artikel april 2015 med rubriken: Västeråspolitikers svek och oklarheter om flygplatsen fortsätter att stå oemotsagt och utan försvar – Länk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=4493

Eftersom det är ett nytt val i år så skall jag och säkert många andra i god tid före valdagen begära svar från samtliga politiska partier i Västerås vad de avser att göra med flygplatsen. Skall den vara kvar som idag eller läggas ner och använda förlust pengarna till potthålen i stadens vägar eller förbättra stadens äldrevård. Hål finns det gott om även i Västerås kommun.
Det skall vara klara besked och denna gång kommer vi inte att lita på några löften från Teljebäck och socialdemokraterna, efter deras svek förra valet. Vi glömmer inte Ditt svek vid förra valet Teljebäck!

Den som uppfattar framtiden som motvind går åt fel håll, så låt oss ändra kurs med ny luft under vingarna.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks, Västerås | 1 kommentar

Västerås flygplats slocknar igen då amerikaflyget försvinner efter 5 månader

Västerås flygplats slocknar igen då amerikaflyget försvinner efter 5 månader

Västerås flygplats torde vara given bland Sveriges värsta  ”lekskola” bland de som vill försöka kalla sig flygplats. En flygplats som sköts så oprofessionellt är inte värd att fortsättningsvis få  kosta Västerås skattebetalare Vås-flygplatsmångmiljonbelopp varje år. Flygplatsen är en skamfläck och en rejäl badwill för varumärket Västerås och för ägaren Västerås kommun.

Nu efter bara fem månaders upphaussade start och flygning  så tar flygbolaget WOW Air sin ”Mats ur skolan”, flyr Västerås och flyttar till Arlanda flygplats. Tro inte att de flyttar om Västerås flygplats vore bättre än Arlanda.

Så här står det fortfarande den 19 augusti på Västerås flygplats hemsida: ”Från och med idag, 19 maj, kan prismedvetna svenskar flyga med det isländska lågprisbolaget WOW air direkt till Reykjavik från Västerås Flygplats. Från Island har WOW air fortsatt direktflyg till Boston, Washington D.C., Montréal och Toronto. Från juni i år flyger bolaget även till San Francisco och Los Angeles.”

Det kan man minst sagt kalla löften som inte vart värt ens ett rutten lingon. Det bygger minsann inte upp ett förtroende för att behålla och få återkommande resenärer till flygplatsen.

Enligt en artikel i Västerås Tidning beskrev kommunalrådet Anders Teljebäck att han fick ståpäls av WOW Air:s satsning på Västerås flygplats. Synd för Teljebäck att han inte fick nytta av sin päls en enda vinter.

Att  sedan flygplatsen har köpt och betalat rejält för att får ett mindre flygbolag att starta upp och flyga en linje från Västerås till Helsingfors är ingen ursäkt. Dryga 70 miljoner per år har Västerås flygplats betalat flygbolaget NextJet för att trafikera linjen. En mycket dyrbar päls som skall värma Teljebäck i vart fall två år, har det sagts.

Det passade mig alldeles förträffligt när jag är på väg till Kina och få testa av bland annat tidsvinsten som utropas som en  fördel med att flyga från Västerås till Asien. Så jag går först in på NextJets hemsida och försöker boka en biljett till Beijing, men det var möjligt, Beijing fanns inte med som resort hos Nextjet.
Jag går då in på Finnair som jag flugit många gånger med till Asien (utmärkt flygbolag). Där fanns det möjlighet att boka från Västerås till Beijing, men då med en total restid på
30 timmar och 50 minuter.

Jag ger då upp och bokar med Air China som varit mitt flygbolag de senaste 10 åren till Asien. Jag bokar ett direktflyg Stockholm-Beijing från Arlanda, flygtid 8 timmar och 35 minuter. Om jag åker med flygbussen Vås-Arlanda som tar 1,5 timma så är min totala restid från Arlanda som flygplats 10 timmar och 10 minuter. Tidsvinst flyg från Arlanda: 20 timmar och 40 minuter.
Utöver tidsvinsten, också ett lägre biljettpris än att resa från Västerås via Helsingfors.

Västerås flygplats är ett mycket tydligt exempel på att politiker och byråkrater skall omyndigförklaras från att vara det minsta i närheten av företagsvärlden och försöka leka affärer.

Jag menar att det också är högst nödvändigt att se till att politiker också straffas på något sätt för de felbeslut som medför ekonomiska skador för sin huvudman, skattebetalarna. Här bör man följa det privata näringslivet vars domar för felbeslut och misskötsel av sina uppdrag ofta leder till avsked och därmed omedelbart ut i kylan.

Att jag inte är ensam om att beklaga Västerås kommun misskötsel och skandallösa hantering av skattebetalarnas pengar visar med tydlighet missnöjet med skötseln av Västerås flygplats. Men att det inte är det enda problemet i Västerås kommun vittnar en utmärkt debattartikel av Ulf Hedman i Vestmanlands Läns Tidning (VLT) onsdagen 23 augusti. Rubrik: Ingen krävs på ansvar för Västerås i förfall: http://vlt.se/asikt/debatt/1.4202616-debatt-ingen-kravs-pa-ansvar-for-vasteras-i-forfall

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Inlagt i Riks, Västerås | Lämna kommentar

Svårt för Länsstyrelsen i Västmanland att rekrytera rätt landshövding

Svårt för Länsstyrelsen i Västmanland att rekrytera rätt landshövding

Återigen blev det dags att snabbt byta ut landshövdingen för Västmanlands län, efter knappt ett år på tjänsten. Det är landshövding Håkan Wahlstedt som officiellt säger sig retirera av mest dimmiga och grumliga ursäkter och förklaringar.

Länsstyrelsen

Landshövding Håkan Wahlstedt har ändå under sin korta tid (11 månader), hunnit med att skapa sig ett namn med både starka rubriker och ett handlande, som inte alltid varit till hans fördel.

Att själv inse misstaget att ha hamnat på totalt fel arbetsplats, så är det i alla fall klokt att snabbt ta beslutet ”att ta sin Mats ur skolan”.

Hakan-Wahlstedt-200px

En osynlig förbannelse verkar sväva över Västmanlands län och länsstyrelsen i att finna rätt landshövdingar, som finner sig i att sitta i en mörk garderob tyst och snällt. Detta är inte första gången en landshövding för Västmanlands län avgår innan förordnandet går ut.

Den förra landshövdingen Ingemar Skogö kom från sin tjänst som generaldirektör för Vägverket som avvecklades 2010. En liknande bakgrund har den nyutnämnda landshövdingen Minoo Akhtarzand som tillträder sin tjänst den 1 februari 2016. Akhtarzand  var generaldirektör i Banverket fram till 2010 då denna myndighet avvecklades, därefter landshövding i Jönköpings län.

En sådan smal bas för rekrytering av landshövdingar får mig att fråga om inte det är dags att försöka införa en bredare plattform även för denna rekrytering. Detta fram till att min önskan om en total avveckling av samtliga 21 länsstyrelserna är verklighet. Läs min artikel med rubriken; Äntligen! Nu kanske antalet länsstyrelser minskar i Sverige – Länk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=2156

Många meningar finns om det verkliga behovet av inrättningen länsstyrelsen och dess chef landshövdingen, en tjänst som lyckats överleva ända sedan 1634. Läs artikel i DI Weekend med betygssättning av samtliga 21 landshövdingar. Länk: http://weekend.di.se/reportage/har-har-du-din-landshovding-2

En stor heder åt Dig Håkan Wahlstedt att snabbt inse det omöjliga i att försöka klänga sig fast landshövdingestolen och därmed snabbt begära entledigande från tjänsten.

Att sedan hamna på regeringskansliets ”byråkratkyrkogård” kanske inte ger samma status som att få vara den som är högsta ledare för 170 andra avlönade på länsstyrelsen. Men å andra sidan så får Du under Din tid på den nya ”arbetsplatsen” stifta bekantskap med andra likasinnade toppbyråkrater och potentater som ständigt kommer och går.

Kanske är det bättre att i detta läge tänka som klokorden säger; ”Bättre att vara kung i sin egen lilla by – än att vara bonde i den stora staden”.

Jag minns Dig som en glad och trevlig kille då jag för många år sedan var inbjuden till Din nya lägenhet i ett av det första nybyggda huset i Västerås hamn. Att jag då uppfattade att Du inte hade det genuina entreprenörsdriv, som jag vill se mer av även hos politiskt aktiva personer, det är Du tyvärr inte ensam om.

För Din egen skull så menar jag att det är ett stort framsteg och en stor lycka att få lämna det omöjliga och onödiga byråkrathuset länsstyrelsen, ett framsteg och en chans som jag hoppas Du tar väl hand om.

Det finns oräkneliga behov av utredningar som konkret kan visa på hur Sverige skall utvecklas positivt, och vad som konkret behöver göras.  Så Du behöver aldrig vara sysslolös på Din nya arbetsplats.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Inlagt i Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Köping, Kungsör, Norberg, Riks, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar, Västerås | Lämna kommentar