Kategori Arkiv: alla kommuner

God JUL

BlĂ„slampan önskar alla en GOD och frödjefull  JUL  med dikten  JulsĂ„ng av okĂ€nd författare som Ă€r Ă„tergiven i Ur SĂ„nger af Nanny, tryckt i Göteborg 1872.

GOD JUL

Det Àr högtid igen,
Ty vÄr himmelske vÀn
Kommer Äter som gÀst till vÄrt bo;
Derför tÀnda vi mÄ
VÄra julljus och sÄ
Honom möta med kÀrlek och tro.

Sjelf ett barn han ju Àr
Och de smÄ har han kÀr,
Han har gifvit sig ut ock för dem;
FastÀn hÀrlig och rik,
Blef smÄ barnen han lik
För att föra dem upp till sitt hem.

Derför sjunga vi nu
Gladt vÄr julsÄng, och du,
O vÄr vÀn, lÀr oss sjunga den sÄ,
Att ur helgade bröst
Med en renare röst
I din himmel vi sjunga ock fÄ!

Lev vÀl och Àt gott i JUL önskar BlÄslampan

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Nyhetsbrev frÄn BlÄslampan nÄgra höstmÄnader 2019

HÀr kommer BlÄslampans nyhetsbrev för nÄgra otÀckt mörka höstmÄnader 2019. Det Àr ett litet axplock frÄn det vi pÄ BlÄslampan tycker ha gjort sig förtjÀnta av att fÄ kÀnna av lite extra uppmÀrksamhet, ljus, vÀrme och hetta frÄn BlÄslampan. Det kommer delvis efter tips av vÄra lÀsare, som naturligvis alltid behandlas anonymt. Allt i kampen för att göra tillvaron lite bÀttre för flera. Det spÀnner bÄde över lÀnder nationellt och internationellt, men sjÀlvklart mest frÄn Sverige.

BlÄslampans nyhetsbrev frÄn höstmÄnaderna September, Oktober och November 2019

– Arbetsförmedlingen visar nu sitt rĂ€tta jag
– Bidragslandet Sverige fortsĂ€tter sin expansion
– Skandalerna som aldrig tar semester
– Festen denna gĂ„ng kan vara över?

– Kronan faller och Sverige med den? 
– Bankskandalerna skadar Sveriges anseende
– SprĂ€ngningar i Sverige har blivit vardagsmat
– VĂ€sterĂ„s flygplats fortfarande tyst och stilla vad gĂ€ller
flygmöjligheter
– SCB levererar felaktiga arbetslöshetssiffror
– Svenska krishösten 20
19

Arbetsförmedlingen visar nu sitt rÀtta jag
Myndigheten fortsĂ€tter sitt meningslösa bidragsgivande, utan att med krafttag förmedla reella arbeten och jobb. Det Ă€r mĂ„nga Ă„r sedan jag tyckte att Arbetsförmedlingen borde ersĂ€ttas med namnet Bidragsförmedlingen. En dröm för mig personligen skulle vara om en   JOBBSKAPARMYNDIGHET med reella JOBB, kunde födas fram, och dĂ„ leva upp som en ny stjĂ€rna lĂ„ngt frĂ„n dagens skamfilade namn Arbetsförmedlingen. Men tyvĂ€rr sĂ„ vaknar jag varje dag upp med Arbetsförmedlingen som en av Sveriges tio i topp av alla ”vĂ€rstingmyndigheter”.
LĂ€nk till en av BlĂ„slampans mĂ„nga bloggartiklar om arbetsförmedlingen: Rubrik: Arbetsförmedlingen Ă€r ett enda stort skĂ€mt
 http://xn--blslampan-62a.se/?p=5631

Bidragslandet Sverige fortsÀtter sin expansion 
Sverige hÄlls levande genom att den politiska agendan gÄr ut pÄ ett ohÀmmat stöd och bidrag bÄde till privatpersoner och företag. Den politiska ideologin frÄn vÀnstersidan kÀnner jag igen frÄn mina decennier som egen företagare i forna Sovjetunionen och dagens Ryssland. NÀr bidragen och stöden upphör sÄ faller masken av, och nakenheten visar upp sig i dagen.
LÀnk till en bloggartikel med lite om det svenska stöd- och bidragstrÀsket: http://xn--blslampan-62a.se/?p=4868

Skandalerna som aldrig tar semester
Skandaler som aldrig tar semester hÀrstammar ofta frÄn politiska partier, kommuner, landsting, myndigheter och det övriga officiella Sverige. Det Àr just frÄn dessa mÄnga skandaler hÀrstammar, men som borde och skall föregÄ med goda exempel. Det Àr skandaler frÄn alla nivÄer. Exempelvis Àr den före detta jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) som nu stÄr inför rÀttsskranket och skall försvara sin heder mot misstanke om sexuellt ofredande. Ytterligheten mot detta kan vara den irakiske försvarsministern som Àr svensk medborgare och utreds nu för bland annat bidragsbrott i Sverige och brott mot mÀnskliga rÀttigheter i Irak. Det visar pÄ vilken spÀnnvidd Sverige kan stÄta med, vad gÀller skandaler.
SkÀrpning Sverige!
LÀnk till 10 exempel pÄ nÄgra av Sveriges Àldre skandaler: https://www.listor.se/varlden/10-politiska-skandaler-som-skakade-sverige/

Festen denna gÄng kan vara över 
Det kommer fler och fler orosmoln som börjar torna upp sig pÄ himlen ovanför Sverige, landets tillvÀxtmotor börjar hacka mer och mer. Den tillvÀxt som dÀremot gÄr som tÄget Àr samhÀllets konstgjorda tillvÀxt, för att hÄlla hjulen igÄng.
Goda tankar och idéer tillsammans med konstruktiva ÄtgÀrder mÄste till.
Se artikel i Privata AffÀrer:  Riksbanken- Konjunkturen mattas av snabbare Àn vÀntat https://www.privataaffarer.se/riksbanken-konjunkturen-mattas-av-snabbare-an-vantat/

Kronan faller och Sverige med den?
Raset av svenska kronan fortsÀtter och Àr nu pÄ vÀg i djupet och verkar ha fastnat i gyttjan. Men det som Àr dÄligt för vissa Àr bra för andra.
LĂ€nk till artikel i Aftonbladet med rubriken- Ovanligt svag krona – sĂ„ hĂ€r pĂ„verkar det dighttps://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/Op0bxq/ovanligt-svag-krona–sa-har-paverkar-det-dig

Bankskandalerna skadar Sveriges anseende  
Hösten har kantats av upptĂ€ckta skandaler dĂ€r svenska banker verksamma i de baltiska lĂ€nderna har figurerat flitigt. SĂ„ har Ă€ven Danske Bank avslöjats med fingrarna i ”penningtvĂ€ttmskinen”. DĂ€refter kom Swedbank dĂ€r det bedyrades att Swedbank var en helt annorlunda bank, som aldrig hade varit inblandad i nĂ„gon som helst tvĂ€tthĂ€rva. Jag skrev en artikel i feb 2019 om Swedbank nĂ€r dom blev avslöjade. Rubrik: Swedbank och Danske Banks agerande Ă€r helt normalt i den forna kommunistkulturen – http://xn--blslampan-62a.se/?p=6274&preview=true

SprÀngningar i Sverige har blivit vardagsmat 
SprÀngningar och skjutningar har blivit sÄ vanliga och allmÀnt förekommande att reaktionen frÄn folket mer eller mindre uteblir.
LÀnk till artikel SVT med rubriken: Kraftig ökning av antalet sprÀngdÄd
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/kraftig-okning-av-antalet-sprangdad

8.VÀsterÄs flygplats fortfarande tyst och stilla vad gÀller flygmöjligheter
VÀsterÄs kommun som i decennier inte har lyckats med att fÄ till en flygplats som har  flygdestinationer för folket, men ÀndÄ sÄ fortsÀtter pengarna att flyga ivÀg. Flygplatsen har nu kostat VÀsterÄs skattebetalare lÄngt mer Àn 500 miljoner kronor.
LĂ€nk till senaste artikeln om flygplatsen: http://xn--blslampan-62a.se/?p=5405

9.  SCB levererar felaktiga arbetslöshetssiffror
Statens statistiska centralbyrÄ (SCB) har levererat fel arbetslöshetsstatistik. Inte bara pÄ grund av eget slarv utan beroende pÄ de inköp av tjÀnster frÄn en extern leverantör.
LĂ€nk till artikel i Aftonbladet om skandalen i SCB: Efter sifferskandalen: SCB presenterar ny statistik https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/g7xme5/efter-sifferskandalen-scb-presenterar-ny-statistik

10. Svenska krishösten 2019
Det redovisas dagligen om kriser inom en mÀngd omrÄden som Àldreomsorgen, sjukvÄrden, skolor, vÀg- och jÀrnvÀgsunderhÄll, ja sÄ kan man fortsÀtta inom nÀstan alla omrÄden som staten, kommuner och landstingen har ansvaret för. Kriserna Àr inte bara en ekonomisk frÄga utan bakom varje slant sÄ finns det ocksÄ en mÀnniska.
LÀnk till en artikeln en Dagens Arena med rubriken: Klarar Sverige att möta en kris?https://www.dagensarena.se/opinion/klarar-sverige-att-mota-en-kris/


Detta Ă€r nĂ„gra exempel av höstmĂ„nadernas problem, en del officiella ”vĂ€rstingar” som fritt fĂ„r spelrum i vĂ„rt svenska samhĂ€lle. Dessa ”vĂ€rstingar” och alla nya som stĂ€ndigt kommer till, skall och mĂ„ste bekĂ€mpas pĂ„ alla demokratiska, korrekta men vĂ€rdigt sĂ€tt, men de skall alla fĂ„ kĂ€nna pĂ„ blĂ„slampans vĂ€rme.

Ett stort tack till alla visselblĂ„sare och tipsare som gör det möjligt att överhuvudtaget hitta och sĂ€tta fingret pĂ„ alla typer av ”vĂ€rstingar”.

BlÄslampan vill dÀrmed önska alla en fin, solig och vit vintermÄnad december, med bÄde lucia och jultomten som kommer lastade med vÀsentliga förbÀttringar för alla.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i Riks | Lämna kommentar

ÅTERIGEN ynkligt att höra Mikael Damberg vara oförskĂ€md och nedlĂ„tande mot viss riksdagspartier

ÅTERIGEN ynkligt att höra Mikael Damberg vara oförskĂ€md och nedlĂ„tande mot viss riksdagspartier

Det Ă€r mycket trĂ„kigt att behöva höra en minister i Sveriges regering totalt sĂ„ga av grenen för att bjuda in riksdagspartiet Sverigedemokraterna (SD) till samtal tillsammans med övriga riksdagspartier.  Men sĂ„ fungerar vissa personer, man tror sig kunna isolera, och helt utestĂ€nga de som inte har samma ideologiska syn som de sjĂ€lva.

Jag kan med fruktan kÀnna vÀnstervindarna blÄsa sig starkare och starkare Àven i vÄrt land och som med fasa och rÀdsla för mig tillbaka till kommunistlÀnder dÀr jag under Ärtionden försökte arbeta och bedriva företag.

Det Àr ytterligare ett bidrag till att försvaga det som finns kvar av svenska folkets demokrati, som i stÀllet borde stÀrkas.

NĂ„vĂ€l det Ă€r inte första gĂ„ngen jag höjer pĂ„ ögonbrynen eller sĂ€tter kaffet i vrĂ„ngstrupen nĂ€r det gĂ€ller ministern Mikael Damberg.  LĂ€s min artikel frĂ„n den 17 december 2014 med rubriken: Ynkligt att höra Mikael Damberg tala om svensk export och Business Sweden – http://xn--blslampan-62a.se/?p=4314

Det enda som jag anser Mikael Damberg nu skall göra, Àr att be om ursÀkt för sitt uttalande att SD som parti inte Àr vÀlkommen till samtal. Det Àr det minsta som svenska folket har rÀtt att fordra av en svensk minister.

Är inte Damberg beredd att först be om ursĂ€kt, och dĂ€refter Ă€ndra sitt beslut och bjuda in samtliga Ă„tta riksdagspartier till samtalen. Om sĂ„ inte sker sĂ„ Ă€r det i allra högsta grad statsminister Stefan Löfven, som fĂ„r ta över dirigentpinnen och rĂ€tta till detta övergrepp pĂ„ vad jag menar hela svenska folket.

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Varma JOBB- och tillvÀxthÀlsningar

BlÄslampan som brinner för ett demokratiskt och i alla delar bÀttre Sverige

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar