Kategori Arkiv: Riks

SÄdant som Àr landsomfattande eller inte kan specificeras till en eller flera kommuner

Sverige – STÄNGT FÖR SEMESTER

Sverige – STÄNGT FÖR SEMESTER

Detta Ă€r ett meddelande som inte allt för sĂ€llan möter den svenske medborgaren pĂ„ mĂ„nga offentliga serviceinrĂ€ttningar. STÄNGT! Ingen offentlig service under sommaren!


Mycket av det offentliga Sverige stÀnger ner bÄde helt och delvis under sommaren pÄ grund av de anstÀlldas egna semesteruttag. SkÀlen varierar förstÄs men ofta pÄstÄs skÀlet vara att man inte har rÄd att anstÀlla vikarier. Att tÀnka sig att fördela semestern mellan de anstÀllda Àr inte pÄ deras karta.

Varje sommar stÄr jag lika förundrad över hur stor personalbrist som uppkommer inom de offentliga Sverige och de serviceinrÀttningar som bara skall fungera. Den största delen av dessa serviceinrÀttningar har enligt mitt sÀtt att se det, en konstant överbemanning oavsett sÀsong.

Polisen Ă€r en av de otĂ€cka ”bubblor” som Sverige har i ryggsĂ€cken och som stĂ€ndigt krakelerar med brister i det polisĂ€ra som de Ă€r satta att sköta.  SommarstĂ€ngt Ă€r sjĂ€lvklart inget som ökar folkets tillit och förtroende för polisen. Jag har sjĂ€lv lĂ€mnat in en polisanmĂ€lan mot en annan offentlig tjĂ€nsteman som varit obehandlad i mer Ă€n ett Ă„r, detta trots pĂ„minnelse.
FÄr tydligen Äterigen besvÀra JO Justitieombudsmannen.

Men polisen Àr bara en av alla de myndigheter som har ansvar för den medborgerliga service, som redan Àr förskottsbetald. En service som pÄstÄs vara i vÀrldsklass. Denna typ av varudeklaration Àr sÄ omdömeslös och inte överensstÀmmande med verkligheten.

Sveriges 290 kommuner Ă€r ett annat av det offentliga ”sysselsĂ€ttningsbyggen” som i mĂ„nga fall bedrivs enbart ur en sysselsĂ€ttningsaspekt, varken behov eller nytta Ă€r avsikten. HĂ€r rĂ„der samma överbemanningshysteri.

Trots dessa kriterier sÄ hÀnder följande nu under sommaren i VÀsterÄs kommun och det kommunala bussbolaget. SÄ hÀr enkelt Àr det att stÀnga en serviceverksamhet som tydligen inte behövs under sommaren. Detta meddelande möts resenÀrerna av nÀr man besöker kundcentret i VÀsterÄs.

Kundcenter Busspunkten, Vasagatan/Munkgatan (city)
FrÄn och med mÄndag den 18 juni till och med 12 augusti har vÄrt kundcenter Busspunkten stÀngt.

Vi som Àr i behov av nÄgon service som skall komma frÄn staten, fÄr nog stÀlla vÄrt hopp mest till att vi aldrig skall behöva utnyttja nÄgon service, trots att vi redan förskottsbetald den.

TillÄt blÄslampan ÀndÄ att fÄ önska de offentliganstÀllda och alla andra en FIN SOMMAR i hÀngmattan.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Almedalens löftesvecka 2018 lovar ingen bÀttring

Almedalens löftesvecka 2018 lovar ingen bÀttring

Efter att ha betraktat Almedalsveckan pÄ sÀkert avstÄnd, sÄ Àr min slutsats att inget nytt erbjuds som kan förÀndra Sverige till nÄgon större och mÀrkbar förbÀttring.

Mitt huvudintresse Àr fortfarande fokuserat pÄ hur reella, meningsfulla och hÄllbara JOBB, skall skapas. Det Àr just dessa reella JOBB som Àr huvudingrediensen i framtiden. Det Àr just reella JOBB som skall betala och vara nÀringen för det vi benÀmner vÀlfÀrd.

Jag har inte under veckan kunnat höra nÄgra mÀrkbara och upphetsande förslag frÄn ett enda parti. Förslag om hur Sverige skall ha förmÄga att skapa reella JOBB, som Àr en förutsÀttning för en hÄllbar överlevnad. Det mesta jag kan urskilja Àr en fortsatt respiratorsysselsÀttning.
Ett makabert NOLLSUMMESPEL bara inom ankdammen.

Att med skattemedel fortsÀtta att hÄlla liv i för mig ett livlöst Almedalen Àr redan idag förlegat och kommer med största sÀkerhet att börja minska redan nÀsta Är för att senare kanske helt avvecklas.

Den som lever fÄr se, om det Àr rauken eller Almedalsjippot som överlever lÀngst.

En fortsatt glad, bra och solig sommar önskas frÄn BlÄslampan.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | 1 kommentar

Sverige Àr byrÄkratiseringens mecka

Sverige Àr byrÄkratiseringens mecka

Att Sverige Ă€r ett givet mecka för byrĂ„krater och den allmĂ€nna byrĂ„kratiseringen rĂ„der inget tvivel för mig. Jag har under decennier arbetat i andra lĂ€nder, som mĂ„nga menar borde vara de som toppar listan över byrĂ„kratiseringen. Men sĂ„ Ă€r det inte alltid


Det som jag menar Àr grogrunden till byrÄkratiseringen Àr först och frÀmst att det finns myndigheter, och det lider minsann inte Sverige nÄgon brist pÄ. Det anges att det idag 2018 finns ungefÀr 350 statliga myndigheter i Sverige. KÀlla: Regeringskansliets hemsida: https://www.regeringen.se/lattlast-information-om-regeringen-och-regeringskansliet/myndigheter/

Men att fĂ„ fram det verkliga antalet av myndigheter som i sig Ă€r en grannlaga uppgift, en uppgift som nog fĂ„r anses som utopisk. NĂ€r uppgifter kommer frĂ„n sjĂ€lva centrum av byrĂ„kratin, det vill sĂ€ga landets styrande etablissemang, dĂ„ Ă€r det oftast som nĂ€r, ”fan lĂ€ser Bibeln”.

HĂ€r nedan anger Statskontoret – Myndigheten för effektiv statsförvaltning
http://www.statskontoret.se/var-verksamhet/forvaltningspolitikens-utveckling/arliga-uppfoljningar/

” Den 15 juni 2018 fanns det 344 myndigheter under regeringen. Antalet myndigheter har ökat med tvĂ„ jĂ€mfört med 1 januari 2017. Fyra nya myndigheter har bildats:
– Myndigheten för arbetsmiljökunskap
– JĂ€mstĂ€lldhetsmyndigheten
– Delegationen mot segregation
– Klimatpolitiska rĂ„det.

TvĂ„ myndigheter har avvecklats. Livrustkammaren och Skoklosters slott med Hallwylska museet har upphört som egen myndighet och verksamheten har överförts till Statens historiska museer. Även RiksutstĂ€llningar har avvecklats, dĂ€r vissa uppgifter har förts över till RiksantikvarieĂ€mbetet. Malmö högskola har blivit Malmö universitet.”

Sedan har vi att nÀmna alla nÀra slÀktingar och vÀnner till myndigheterna, exempelvis, alla de 290 kommunerna som sjÀlva kan bestÀmma om vilka kommunala myndigheter man skall inrÀtta. Sedan kan vi rÀkna in landstingen, lÀnsstyrelserna, politiska företrÀdare pÄ alla nivÄer, et cetera. Det fullkomligt kryllar av möjligheter att skapa respiratorsysselsÀttning, om det inte pÄ egna meriter gÄr att skapa reella JOBB. Men förr eller senare slÄr vi huvudet i taket med den taktiken och dÀr Àr vi snart. Sist men inte minst sÄ skall inte nÀrbeslÀktade organisationer glömmas bort, som ocksÄ till mÄngt och mycket finansieras av skattepengar.

I alla delar av detta offentliga Sverige rÄder det ett formidabelt mörkande av. Jag har tidigare skrivit om hur byrÄkrater mörkar, i vart fall gör de allt för att hÄlla det kÀnsliga i ett totalt mörker.
LĂ€s min artikel med rubriken: Politiker och myndighetsbyrĂ„krater gömmer sig i en mörk garderob – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5806  

Gustav Möller var socialminister 1920-30-talet, och som kanske vĂ€nder sig i graven över dagens socialdemokrater, som totalt verkar ha missuppfattat hans myntade uttryck; ”Varje förslösad skattekrona Ă€r en stöld frĂ„n folket”.
Det Àr inte smÄskÀrvor som nu dagligen stjÀls frÄn folket och det utan nÄgon enda pÄföljd för tjuvarna.

DET BESTULNA FOLKETS ENDA VAPEN OCH HOPP ÄR NU HÖSTENS VALSEDEL 2018!

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar