Kategori Arkiv: Riks

SÄdant som Àr landsomfattande eller inte kan specificeras till en eller flera kommuner

Sverige mĂ„ste införa en JOBB-kursĂ€ndring vĂ€rd namnet


Sverige mĂ„ste införa en JOBB-kursĂ€ndring vĂ€rd namnet


Jag menar att Sverige nu omedelbart mÄste införa en JOBB-kurs i riktning mot företag med innovationer som Àr JOBB-skapande över tid. 

Jag tvingas tyvÀrr konstatera att lÀget för Sveriges förmÄga att ha ett lÄngsiktigt JOBB-skapande till stora delar Àr satt ur spel. DÀrför bör seglen stÀllas om, mot ett reellt JOBB-skapande i företag som hÄller över tid.

Just nu handlar det mesta som nyskapas i JOBB om betalda sysselsĂ€ttningar. En ny och obehaglig form av 1930-talets nödhjĂ€lpsarbete. Det Ă€r en ohĂ„llbar fortsĂ€ttning för framtiden. Jag hĂ€nvisar till min artikel frĂ„n 2015 med rubriken;  Staten kastar pĂ€rlor Ă„t svin
 – http://xn--blslampan-62a.se/?p=4622

Det har skrivits mycket om den absurda arbetsmarknadspolitiken som förs idag i Sverige, ett fĂ€rskt exempel Ă€r skriven av Rebecca Weidmo Uvell den 1 februari 2018 med rubriken; REGERINGEN KÖPER ARBETSLÖSHETSSIFFROR FÖR 63 MILJARDER – LĂ€nk: https://uvell.se/2018/02/01/regeringen-koper-siffror-med-63-miljarder/

Det Àr unika innovativa entreprenörer som kan och har intresse att stanna och verka i Sverige som jag menar Àr en avgörande faktor för att förÀndra mot ett reellt JOBB-skapande. Men det mÄste dÄ vara ett givet bra företagsklimat för att företagen skall kunna utvecklas, om förutsÀttningarna för en gynnsam utveckling Àr sÀmre i Sverige Àn omvÀrlden, dÄ flyttar företagen.
En flytt som Àr lika naturlig som för fisken som söker sig till det bÀsta vattnet för en lyckosam fortplantning.

Bidrag och statliga massysselsÀttningar har nu blivit sÄ allmÀnna och legaliserade att ingen lÀngre verkar reagera, och Àn mindre fullt ut förstÄ de framtida konsekvenser som kommer ut av detta.
De politiskt ansvariga verkar ha glömt eller förtrÀngt orsakerna till varför de mÄnga vÀlkÀnda svenska storföretag som sysselsatt tiotusentals mÀnniskor, nu inte lÀngre existerar i landet. Företagen som försvunnit frÄn svensk mark bÄde delvis och helt, utan att ha ersatts av sÄ mÄnga nya.

Det som oroar mig Àr möjligheten till ett aktivt och sunt JOBB-skapande i framtiden. Det Àr ocksÄ den pÄnyttfödda aktiviteten frÄn utlandet i uppköp av svenska företag med tillvÀxtpotential som oroar mest. Intresset har ökat mÀrkbart de senaste fem Ären, och nu har det ocksÄ tillkommit nya lÀnder bland de mest aktiva köparna.

Ägandet har ingen större betydelse sĂ„ lĂ€nge Ă€garen vĂ€ljer att lĂ„ta företaget bli kvar i Sverige och utvecklas. Men det kan vara andra skĂ€l till att aktiviteten för uppköp under senare tid har ökat.

Vad Sverige behöver nu, Àr en riklig start av framtidens företag som skapar reella JOBB och som lÀmnar 1930 talets nödhjÀlpsarbete. De reella JOBBEN skall heller inte pÄ nÄgot enda sÀtt belasta samhÀllets gemensamma skattemedel.

Vi kan inte styra vinden – men vi kan Ă€ndra pĂ„ seglen

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Regeringens meningslösa flytt av statliga myndigheter fortsÀtter

Regeringens meningslösa flytt av statliga myndigheter fortsÀtter

Nu i januari 2018 har regeringen slagit till igen med sin flyttkarusell av myndigheter ut frÄn Stockholm till olika landsdelar i Sverige. Utan nÄgon som helst NYTTA, snarare till mer SKADA sker detta.  Ett sÀkert tecken pÄ desperation frÄn en mycket pressad regering för att pÄ nÄgot sÀtt framstÄ som en JOBB-skapande regering.

Men sanningen Ă€r sĂ„ illa att flytten av myndigheter i de flesta fall inte alls handlar om JOBB utan enbart Ă€r SYSSELSÄTTNING och Ă€r till mer skada för den ort som drabbas.  SĂ„ illa Ă€r det!

Ett av mitt tydligaste bevis för vad jag menar med en direkt skadlig myndighetsflytt Ă€r Östersund.  Jag skriver om det 2013 i en artikel med rubriken; Att flytta ut myndigheter till kriskommuner ger mest negativa effekter, det Ă€r Östersund ett bevis pĂ„ – LĂ€nk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=3048

Min lista pÄ nödhjÀlpsberoende kommuner kan skrivas hur lÄng som helst, den kommun som skriker högst fÄr nödhjÀlp snabbast. NödhjÀlpen frÄn staten kan bestÄ av det mesta, alla medel verkar vara tillÄtna för att tysta ner kommuner som skriker.

Jag menar att denna myndighetsflytt Àr en respiratorÄtgÀrd som endast hÄller andningen igÄng i svÄrt sjuka och oftast döende patienter. Det Àr gott och vÀl att hjÀlpa, lindra och vÄrda sjuka.  men jag menar att för denna sjukdom, sÄ finns det andra och bÀttre botemedel Àven för ett varaktigt tillfrisknande.

Jag har ett favoritcitat hĂ€mtat frĂ„n en ledarartikel i Dagens Industri i januari 2017 som skrevs av Lotta Engzell – Larsson, ”Men idĂ©erna om försörjning mĂ„ste komma inifrĂ„n, det Ă€r smĂ„företagande hoppet stĂ„r till om en ort ska kunna vĂ€xa och bĂ€ra sig.” – http://www.di.se/opinion/lotta-engzell-larsson-hela-sverige-kan-inte-leva-pa-statliga-jobb/

Jag har fÄtt förmÄnen att under flera decennier bedriva eget företagande i andra lÀnder, med helt andra system och tÀnk. Idag fÄr en del av dessa lÀnder betraktas som nÄgra av Sveriges vÀrsta konkurrenter vad gÀller ett framgÄngsrikt klimat för ett lÄngsiktigt
JOBB-skapande över tid.

Som avslutning vill jag referera till min artikel med rubriken: Förslaget att flytta ut statliga JOBB i landet, DYRT, DESTRUKTIVT och VERKNINGSLÖSThttp://xn--blslampan-62a.se/?p=4988

Mitt förslag till nytt tÀnk för alla Sveriges alla kommuner i sitt JOBB-skapande:
SlÀpp greppet och tÀnket om den statliga respiratorn och andas i stÀllet in frisk tillvÀxtluft som fortfarande finns i Sveriges kommuner GRATIS!

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Axplock med BlĂ„slampans ”vĂ€rstingar” 2017

Axplock med BlĂ„slampans ”vĂ€rstingar” 2017

HĂ€r nĂ„gra av BlĂ„slampans officiella ”vĂ€rstingar” för 2017. Dessa kommer sjĂ€lvklart att i fortsĂ€ttningen fĂ„ kĂ€nna av vĂ€rmen frĂ„n blĂ„slampan om de fortsĂ€tter med sitt dĂ„liga beteende. Allt i kampen för att göra tillvaron lite bĂ€ttre för flera.

 1. Arbetsförmedlingen (Myndigheten som troget fortsÀtter med att sticka ut nÀsan i alla dÄliga sammanhang och överallt i hela landet. Fortsatta skandaler och mÀrkligheter Àr det som förknippas med denna myndighet.) Myndigheten som verkar ha prenumererat pÄ att Är efter Är ha en plats bland Sveriges vÀrstingar.
  LĂ€nk till en av Ă„rets bloggartikel om arbetsförmedlingen: Rubrik: Arbetsförmedlingen Ă€r ett enda stort skĂ€mt
 http://xn--blslampan-62a.se/?p=5631
 1. Flygplatsen VÀsterÄs (VÀsterÄs kommun som i decennier inte har lyckats med att fÄ till en flygplats som har flygdestinationer sÄ folk kan flyga. DÀremot har flygplatsen lyckats med konststycket att aldrig nÄgot Är frÄn starten ha lyckats komma pÄ plussidan ekonomiskt. Skattebetalarna i VÀsterÄs har under den tid flygplatsen har existerat betalt mer Àn en halv miljard.
  Skandalen och skammen för VÀsterÄs fortsÀtter Är efter Är.
  LĂ€nk till senaste artikeln om flygplatsen: http://xn--blslampan-62a.se/?p=5405
 2. Transportstyrelsen (Transportstyrelsen fĂ„r representera alla Sveriges myndighetsvĂ€rstingar som tillhör och förtjĂ€nar priset 2017 Ӂrets myndighetsvĂ€rsting”. En makalös och obeskrivlig story!)
  SkÀrpning Sveriges myndigheter!
  LÀnk till bloggartikel om myndighetstrÀsket: http://xn--blslampan-62a.se/?p=5533
 3. Överkalix kommun (ÖverKalix kommun som trots skriftligt löfte om att besvara frĂ„gor i anledning av den kinesiska etableringen av en fabrik för tillverkning av myggmedel verkar helt ointresserade att besvara stĂ€llda frĂ„gor. En fördjupad efterforskning bör nog inledas med vilka kontakter i Kina som företrĂ€dare för Överkalix kommun hade vid sina besök i Kina.)
  SkĂ€rpning Överkalix kommun!
  LĂ€nk till bloggartikel om Överkalix och rubriken: Överkalix kommun skamlöst ointresserade att besvara frĂ„gor – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5643  
 4. Bidragslandet Sverige (Stora delar av Sverige hĂ„lls igĂ„ng enbart genom att den politiska agendan gĂ„r ut pĂ„ ett ohĂ€mmat stöd och bidrag bĂ„de till privatpersoner och företag. En otrolig ”vĂ€rsting” som styr och stĂ€ller med onödiga bidrag i Sverige 2017 Ă€r myndigheten mucf.se.)
  Avskaffas bidragen och stöden sÄ faller masken av, och nakenheten visar upp sig i dagen.
  LÀnk till bloggartikel lite om det svenska stöd- och bidragstrÀsket:  http://xn--blslampan-62a.se/?p=4868
 5. MörklĂ€ggningen inom offentliga Sverige (Transportstyrelsen fĂ„r representera alla Sveriges myndighetsvĂ€rstingar som tillhör och förtjĂ€nar priset 2017 Ӂrets myndighetsvĂ€rsting”. En makalös och obeskrivlig story!) SkĂ€rpning Sveriges myndigheter!
  LÀnk till bloggartikel om myndighetstrÀsket: http://xn--blslampan-62a.se/?p=5533

Detta Ă€r bara nĂ„gra exempel bland alla ”vĂ€rstingar” som hĂ€rjar i vĂ„rt samhĂ€lle. Dessa och alla nya som stĂ€ndigt kommer till, skall och mĂ„ste bekĂ€mpas pĂ„ alla demokratiska, korrekta och vĂ€rdiga sĂ€tt, men de skall alla fĂ„ kĂ€nna pĂ„ blĂ„slampans vĂ€rme.

Redaktionen

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar