Folkpartiet i Västerås försvarar flygplatsen mot bättre vetande

Folkpartiet i Västerås försvarar flygplatsen mot bättre vetande

Folkpartiet i Västerås genom Karl-Erik Andersson försvarar flygplatsens överlevnad, och som det verkar till varje pris och mot bättre vetande. Mycket av Anderssons argumentation för att behålla flygplatsen visar på häpnadsväckande okunskap och en total brist på god omvårdnad om andras pengar.  Exempel på detta är att Andersson gång på gång återkommer till flygplatsens NYTTA som den skapar för näringslivet och därmed också är nödvändig för att ha ett aktivt näringsliv.
Bullshit, Herr Andersson!

Flygplatsen är intill idag i maj 2012 helt utan destinationer som affärsresenärer kan använda sig av för sina affärsresor.  För att betjäna näringslivet måste det först finnas turer till destinationer som efterfrågas av näringslivet. Flygplatsen behöver ett näringsliv och näringslivet behöver en flygplats. Hönan och ägget.

Jag gör det enkelt och ber Dig Karl-Erik Andersson att besvara en av mina frågor som jag envetet försöker få fram svar på, men tystnaden är total och svar uteblir. Som styrelseledamot i flygplatsbolaget för Västerås flygplats, så bör det vara enkelt för Dig att besvara frågan nedan.
1. Jag räknar mig både som västeråsare och till en liten del även tillhörande näringslivet i Västerås och skall nu inom kort flyga till Kina, Köpenhamn, Helsingfors och Bryssel och vill då veta om dessa destinationer tillhör vad man från flygplatsen menar med attraktiva destinationer så att jag kan få använda Västerås flygplats som avreseort?

Tyvärr kan jag inte länka till Din replik i Vestmanlands Läns Tidning (VLT) den 5 maj på grund av att VLT inte har denna avdelning i nättidningen. Jag får nöja mig med att citera ett stycke ur artikeln; ”Om flygplatsen skulle läggas ned förlorar regionen och Västerås enutvecklingsresurs. Möjligheterna att utveckla företag och jobb kommer att begränsas.” I artikeln säger Du också helt frankt att tre andra västeråsare, alla har fel i sina påståenden och kritik.

Ditt uttalande att Västerås möjlighet för att utveckla företag och skapandet nya jobb, hänger på att flygplatsen får vara kvar, visar på en överraskande okunskap av en politiker och ledamot i flygplatsbolaget. Har hela styrelsen en liknande okunskap är det förståeligt varför det kan rulla ut tiotalsmiljoner årligen i förluster.

Om Du Karl-Erik Andersson och folkpartiet verkligen har ett genuint intresse att vara delaktig i att skapa hållbara företag och jobb i Västerås, så skall Ni omedelbart använda Era krafter på andra kreativa lösningar än att hålla liv och fortsätta penningförstöringen i en ”död” flygplats. Detta även om jag inte hyser någon större optimism om att bra jobbidéer kommer från politikerhåll. Men vad jag är helt säker på är att det politiska parti som med förtroende kan visa på lösningar i jobbskapande är vinnare i nästa val.

Begäran om ovanstående fråga kommer att skickas till Karl-Erik Andersson skriftligen. Utgången och fortsättningen av flygplatsens vara eller inte vara kommer att fortsättningsvis  att återges på blåslampan.se.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i Riks, Västerås. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar