Inte undra på att politikerföraktet i Sverige sprider sig som maskrosor

Inte undra på att politikerföraktet i Sverige sprider sig som maskrosor

Det är så beklämmande att jag saknar ord, i vart fall är inte orden som far genom huvudet lämpliga att skriva ner på ett vitt papper. Detta när jag hört Mikael Johansson 52 år, miljöpartisten från Örebro i en intervju av reportern Kiki Bek från SVT rapport den 13 maj 2012. Länk till repotaget: http://svtplay.se/v/2799848/hela_intervjun_med_mikael_johansson
Skulle videon vara borta kan Ni alltid skriva till reportern Kiki Bek och fråga om hjälp: kiki.bek@svt.se

Mikael Johansson har varit riksdagsledamot från 1998 – 2010 och faller därför in under de mest generösa reglerna som en avgående riksdagsledamot kan få. I Mikael Johanssons fall innebär det att han uppbär en inkomstgaranti på drygt 37000 kronor varje månad tills han fyllt 65 år. Detta under förutsättning att han inte lyckas få ett annat jobb. Det verkar dock inte så troligt då han själv inte ens har tänkt i de banorna att aktivt söka arbete. Detta säger han i intervjun utan att varken blinka, rodna eller skämmas.

Redan vid riksdagens högtidliga öppnande 2009 utmärkte sig Mikael Johansson. Vid Kungssången satte sig Mikael Johansson ned i bänken och som enda riksdagsledamot satt han demonstrativt ned under Kungssången. Bara ytterst pinsamt Herr Johansson.

Låt mig citera vår underbara trubadur Carl Anton som i sin visa ”Om maskros och tjärdoft” sjunger;
”Jag lät alla mina maskrosor finnas
fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut.
Men det är så skönt att sitta och minnas
små solar i gräset när sommaren är slut”

Trots allt så har jag hoppet och tron att det finns både snälla, onda, och dumma maskrosor, på samma sätt som med oss människor. En del står och går rakryggad med berättigad stolthet genom hela sitt liv, en del kroknar och vissnar bort utan saknad.*

Jag hoppas för Din egen skull Mikael Johansson att Du skall hitta ett behövt och avlönat arbete utan inblandning av offentliga ekonomiska medel, jag är övertygad att det skulle berika Ditt liv varje dag fram till 65 årsdagen.

”Det ska va gött å leva” som Galenskaparna säger i sketchen Grisen i säcken Men även att få känna sig behövd, efterfrågad och väntad är gött.

Ta nu en riktig fundering över detta Mikael Johansson och sprid gärna budskapet vidare till alla Dina kollegor, f.d. riksdagsledamöter som uppbär inkomstgaranti från riksdagen (Ett drygt 80-tal i maj 2012).

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

 

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar