Sågning av Västerås flygplats från Miljöpartiet och Vänsterpartiet

Sågning av Västerås flygplats från Miljöpartiet och Vänsterpartiet

I lördags den 19 maj 2012 så har Magnus Edström (MP) och Vasiliki Tsouplaki (V) gemensamt i en debattartikel i Vestmanlands Läns Tidning (VLT) sågat av livlinan för Västerås flygplats. Jag citerar deras slutord nedan; ”Satsa på bättre bussförbindelser till Arlanda. Inga mer skattepengar till Västerås flygplats!” Länk till artikeln: http://vlt.se/asikt/debatt/1.1662760-inga-mer-skattepengar-till-vasteras-flygplats

Blåslampan kommer att avkräva samtliga politiska partier i Västerås kommun ett klart besked hur varje parti förhåller sig till flygplatsens vara eller inte vara. Detta i god tid före nästa val. Det gör vi för att det inte skall råda några som helst tveksamheter mellan enskilda partimedlemmars åsikt och partiets ståndpunkt. Även en motivering till den avgivna ståndpunkten skall redovisas.

Just nu förs en skriftlig dialog med styrelseledamoten i Västerås Flygplats AB, folkpartisten Karl-Erik Andersson, den kommer att återges på blåslampan när den är avslutad.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i Riks, Västerås. Bokmärk permalink.

2 svar pâ Sågning av Västerås flygplats från Miljöpartiet och Vänsterpartiet

 1. drusha säger:

  Det skall bli verkligt intressant att få se vad resultatet av denna kamp, det verkar dock ganska tunt med förkämparnas konstruktiva argument för flygplatsens överlevnad. Jag emotser när den skriftliga dialogen med styrelseledamoten och folkpartisten Karl-Erik Andersson publiceras.

  Förresten mycket bra att man kan följa dialogerna här på bloggen….KANONBRA!

  Drusha

 2. josse säger:

  Hej på er,
  När man läser detta så fundrar man ibland om politiken och ekonomi hör ihop i Västerås.

  När man läser om Fly krisen så anser man snabbt att ALLA flygbolag försöker att överleva och söker landnings tillstånd i de mindre flygplatser, frmaförallt de inriks och även vissa utriks flygbolag försöker spara för att överleva.
  Detta ger inte mer propgande för Västerås precis. Man skrämmer bort de bolag som ev. fundrar med att nyttja en billigare licens hos Västerås flygplats.

  Lågnsiktigt planering med en klar och tydlig planering skulle kunna göra Västerås flygplats till en ännu mer attraktiv trafik plats för de bolag efter en billigare flygplats.

  Det kännas som någon förösker gräver sin egen grav.

  Tack för mig.

Kommentera