Svenska Myndigheter skapar misstankar om oegentligheter bakom ordet sekretess

Svenska Myndigheter skapar misstankar om oegentligheter bakom ordet sekretess

Det senaste i detta enorma frosseri och hyckleri i ordet sekretess har nu levererats av LÀnsstyrelsen i VÀstmanland pÄ min begÀran att fÄ fram nÄgon form av sanning och verklighet genom att begÀra ut faktauppgifter. Jag begÀrde att fÄ fram fakta pÄ deras eget pÄstÄende om hur de bidrog till en tillvÀxtökning och skapande av reella JOBB. Se följande dialog nedan:
Delar av lÀnsstyrelsen svar ursprungliga frÄga om vad de gör för att skapa reella JOBB:
” Det LĂ€nsstyrelsen gör Ă€r att bidra till hĂ„llbar tillvĂ€xt i företag genom att ge vissa marknadskompletterande stöd till investeringar i företag och lĂ€mna projektmedel till frĂ€mst företagsutvecklingsinsatser. Som exempel kan nĂ€mnas att direkta investeringar motsvarande 5 miljoner kr i företag i lĂ€net bidragit till 23 nya arbetstillfĂ€llen och till omsĂ€ttningsökning i 12 företag.”
Min begÀran om att fÄ del av fakta kring detta pÄstÄende:
”Jag vill dĂ€rför ha en fullstĂ€ndig information om dessa 23 nya arbetstillfĂ€llen och de 12 företag som genom dessa investeringar har fĂ„tt en omsĂ€ttningsökning.”
LÀnsstyrelsen svar pÄ detta:
”Dnr 300-4802-12
LÀnsstyrelsen kan inte delge dig de uppgifter du begÀr, dÄ de omfattas av sekretesslagens bestÀmmelser.
Med vÀnlig hÀlsning
Karin Tilly

Karin Tilly
Chef enheten för regional utveckling LÀnsstyrelsen i VÀstmanlands lÀn
721 86 VĂ€sterĂ„s”


SÄ Àr det med den svenska öppenheten Ät det ena hÄllet. Myndigheter kan med hÀnvisning till att det berörs av sekretesslagens bestÀmmelser och dÀrmed inte kan lÀmnas ut. Att detta mörkande leder till bÄde myndighetsförakt och misstankar om att oegentligheter kan förekomma, rÄder det inga tvivel om för mig. Jag Àr ocksÄ övertygad att det inte frÀmjar ett gott företagsklimat.  En entreprenör letar sig alltid fram till den mest optimala marknaden med minsta möjliga arbete och med rÀttvisa konkurrensförhÄllanden.

Att bara kasta ut ett pÄstÄende som att det har skapats 23 nya arbetstillfÀllen och omsÀttningsökningar i 12 företag utan att pÄ ett enda sÀtt styrka det med fakta, Àr hÀpnadsvÀckande utan motstycke. Detta fÄr inte bara lÀmnas utan ÄtgÀrd, dÀrför kommer jag att pröva alla möjligheter att fÄ fram de underliggande faktauppgifterna för dessa pÄstÄenden.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

 

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Ett svar pâ Svenska Myndigheter skapar misstankar om oegentligheter bakom ordet sekretess

  1. narran säger:

    Det Àr samma sak om man vill ha information om vilka företag som utnyttjar folk i arbetsmarknadspolitiska ÄtgÀrder. Locket pÄ trots att mÄngmiljarsstöd betalas ut till arbetsgivare. Jag var till AF i dag och uppmanades att marknadsföra mig sjÀlv med att jag var berÀttigad till FSAS stöd. En sÄdan anstÀllning ger mig visserligen en lön under 1 Är men sedan Àr jag tillbaka i arbetslöshet medan arbetsgivaren fÄr ett bidrag pÄ dryga 22 000 i mÄnaden

Kommentera