Svenska Myndigheter skapar misstankar om oegentligheter bakom ordet sekretess

Svenska Myndigheter skapar misstankar om oegentligheter bakom ordet sekretess

Det senaste i detta enorma frosseri och hyckleri i ordet sekretess har nu levererats av Länsstyrelsen i Västmanland på min begäran att få fram någon form av sanning och verklighet genom att begära ut faktauppgifter. Jag begärde att få fram fakta på deras eget påstående om hur de bidrog till en tillväxtökning och skapande av reella JOBB. Se följande dialog nedan:
Delar av länsstyrelsen svar ursprungliga fråga om vad de gör för att skapa reella JOBB:
‚ÄĚ Det L√§nsstyrelsen g√∂r √§r att bidra till h√•llbar tillv√§xt i f√∂retag genom att ge vissa marknadskompletterande st√∂d till investeringar i f√∂retag och l√§mna projektmedel till fr√§mst f√∂retagsutvecklingsinsatser. Som exempel kan n√§mnas att direkta investeringar motsvarande 5 miljoner kr i f√∂retag i l√§net bidragit till 23 nya arbetstillf√§llen och till oms√§ttnings√∂kning i 12 f√∂retag.‚ÄĚ
Min begäran om att få del av fakta kring detta påstående:
‚ÄĚJag vill d√§rf√∂r ha en fullst√§ndig information om dessa 23 nya arbetstillf√§llen och de 12 f√∂retag som genom dessa investeringar har f√•tt en oms√§ttnings√∂kning.‚ÄĚ
Länsstyrelsen svar på detta:
‚ÄĚDnr 300-4802-12
Länsstyrelsen kan inte delge dig de uppgifter du begär, då de omfattas av sekretesslagens bestämmelser.
Med vänlig hälsning
Karin Tilly

Karin Tilly
Chef enheten för regional utveckling Länsstyrelsen i Västmanlands län
721 86 V√§ster√•s‚ÄĚ


Så är det med den svenska öppenheten åt det ena hållet. Myndigheter kan med hänvisning till att det berörs av sekretesslagens bestämmelser och därmed inte kan lämnas ut. Att detta mörkande leder till både myndighetsförakt och misstankar om att oegentligheter kan förekomma, råder det inga tvivel om för mig. Jag är också övertygad att det inte främjar ett gott företagsklimat.  En entreprenör letar sig alltid fram till den mest optimala marknaden med minsta möjliga arbete och med rättvisa konkurrensförhållanden.

Att bara kasta ut ett påstående som att det har skapats 23 nya arbetstillfällen och omsättningsökningar i 12 företag utan att på ett enda sätt styrka det med fakta, är häpnadsväckande utan motstycke. Detta får inte bara lämnas utan åtgärd, därför kommer jag att pröva alla möjligheter att få fram de underliggande faktauppgifterna för dessa påståenden.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

 

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Ett svar pâ Svenska Myndigheter skapar misstankar om oegentligheter bakom ordet sekretess

  1. narran säger:

    Det är samma sak om man vill ha information om vilka företag som utnyttjar folk i arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Locket på trots att mångmiljarsstöd betalas ut till arbetsgivare. Jag var till AF i dag och uppmanades att marknadsföra mig själv med att jag var berättigad till FSAS stöd. En sådan anställning ger mig visserligen en lön under 1 år men sedan är jag tillbaka i arbetslöshet medan arbetsgivaren får ett bidrag på dryga 22 000 i månaden

Kommentera