Om länsstyrelsen i Västmanland och deras rapport om kinaresan 2012

Om länsstyrelsen i Västmanland och deras rapport om kinaresan 2012

Efter min påtryckning om en rapport och inte en reseskildring om den kinaresa som länsstyrelsen ansvarade för till Shandong provinsen har nu avgetts.
En Pdf fil med Länsstyrelsen rapport från Shandongresan. Reserapport Shandong

Det är en mycket tunn rapport över vad jag har uppfattat som en resa som skulle stärka upp de från nittiotalet spillda miljoner på affärssamarbete mellan Västmanland och Shandongprovinsen. Det mesta som jag kan läsa i rapporten är vad jag skulle benämna ”snömos” betraktad utifrån mina entreprenörsögon.

Men eftersom länsstyrelsen har hävdat att inga skattepengar har finansierat denna resa så är den en helt privat angelägenhet. Jag har dock inte fått detta verifierat skriftligt ännu men förutsätter att det förhåller sig så. Men jag kommer nu att begära att få detta skriftligt uttalat från de ansvariga på länsstyrelsen.

Jag har dåliga erfarenheter av ekonomiska försäkringar och löften om återhållsamhet efter nittiotalets vidlyftliga Shandong samarbetsresa som kostade skattebetalarna miljontals kronor både i form av resor och dyra investeringar, där allt gick in i det svarta hålet.
Detta utan något som helst synligt affärsprojekt mellan företag i de båda geografiska regionerna, det som var syftet med samarbetet.

Det kanske varit lämpligt att innan en ny ”samarbetsresa” hade startas upp göra en ordentlig analys av den föregående ”resan”, det kanske skulle ge värdefull information om verkligheten.

Nåväl, jag fortsätter fortfarande mitt arbete som tillväxtentreprenör både för Sverige och Kina sedan mina mer än 25 år i landet, och kommer att fortsatt ha många kontakter även med Shandongprovinsen och kommer därför att noga bevaka utfallet av denna pånyttfödda ”samarbetsresa”.

Det är resultatet som räknas!

Svar eller uteblivna svar kan komma att publiceras på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

 

 

Detta inlägg var postat i Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Köping, Kungsör, Norberg, Riks, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar, Västerås. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar