Välfärd är också att ha ett JOBB

Välfärd är också att ha ett JOBB

Man pratar om välfärd när det gäller skola, vård och omsorg, men att ha förmånen av att få gå till ett JOBB som är behövd av någon, och som dessutom också är villig och kan betala lön, utan några som helst bidrag från våra skattepengar – Det är också välfärd.

En välfärd med många kraftfulla dimensioner, med bra förutsättningar att bli hållbar och långsiktig.

Utan dessa JOBB blir det svårt, kanske helt omöjligt att skapa alla andra välfärder som vi oftast tänker oss när vi pratar om välfärd, som; skola, vård och omsorg.

Vi kan inte ta farväl av välfärden att ha ett JOBB, till förmån för sysselsättning. Det skapar otrygghet och mycket frustration för de drabbade.

NEJ, vi skall försöka skapa glädje som helst varar för evigt, det kanske stavas till reella, behövda och hållbara JOBB.

Låt oss nu omedelbart starta med att säkra upp denna välfärd, i stället för att slösa dyrbar tid och energi på att skapa ohållbara och temporära sysselsättningar i syfte att bara bedöva och lugna folket.

Dessa tankar om välfärd är nedskrivet i Kina med intensivt JOBB-skapande, som i grunden bär på samma JOBB-problematik och behov av att få till.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Ett svar pâ Välfärd är också att ha ett JOBB

  1. robban säger:

    Hej

    Mycket bra artikel, rakt och enkelt, jobb är också välfärd. Fortsätt kampen att trycka på alla som kan skapa som Ni säger som ett mantra JOBB inte SYSSELSÄTTNING.

    Robban

Lämna ett svar