Anställningsklockan klämtar nu för osannolik generaldirektör för arbetsförmedlingen

Anställningsklockan klämtar nu för osannolik generaldirektör för arbetsförmedlingen

Denna osannolika historia med chefen för en av landets viktigaste myndigheter, arbetsförmedlingen, är en bestseller som saknar motstycke i alla dess dimensioner. Allt har gått emot denna myndighet som klarat av mindre och mindre av sina uppdrag och därmed tvingats anlita privata aktörer som också har misskötts i det grövsta.

Generadirektörens inkompetens och sätt att sköta myndigheten verkar ha spritt sig i många delar av organisationens drygt 13000 anställda. Som det brukar sägas; ”En buffel i toppen – en buffel i botten” stämmer väl in på arbetsförmedlingen.

Att placera in Generaldirektör, Angeles Bermudez-Svankvist i någon av mina tre grupper,”Doers, Losers och Skitstövlar”, ger för mig inte något större huvudbry. Läs min artikel om ”Doers, Losers och Skitstövlar” och gör Er egen placering. Länk: http://blåslampan.se/?p=2353

Men lite till generaldirektörens försvar så är det första stora misstaget, regeringens rekrytering och utnämning av Bermudez-Svankvist till tjänsten. Mycket dålig rekryterings- och urvalsprocess av regeringen, vilket inte är första gången det har hänt.

För mig så finns det inget val för regeringen, annat än ett omedelbart entledigande av Generaldirektör, Angeles Bermudez-Svankvist från tjänsten.

Därefter bör en ordentlig översyn ske av hela organisationen, inklusive styrelsen vars ansvar och arbete inte heller skall underskattas i myndigheten, så även att se över och strama åt uppdraget som åläggs myndigheten.

Ta nu till Dig Ditt misslyckande Angeles Bermudez-Svankvist som en god förlorare och avgå själv, det är mera hedervärt än att få sparken.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar