Västerås politiska allians vilseleder väljarna om Västerås Flygplats

Västerås politiska allians vilseleder väljarna om Västerås Flygplats

Det är ingen tvekan för mig att Västerås politiska allians bestående av M, Fp, KD och C medvetet vilseleder  västeråsarna om flygplatsen.
Detta framträder glasklart när jag läser ett debattinlägg i Vestmanlands Läns Tidning
(VLT) den 9 september. Länk till artikeln: http://vlt.se/asikt/debatt/1.2203373-flygplats-viktig-for-vasteras

Jag citerar nedan ett av de mest häpnadsväckande, fega och direkt felaktiga påstående i artikeln: I debattartikeln ”2014 tar pengarna slut” den 5 september ger Miljöpartiet och Vänsterpartiet ett tydligt besked inför valet. Inga mer pengar till Västerås flygplats. Detta trots att Ryan Air utökar med två linjer i vinter och att flygplatsen är viktig konkurrensfördel för Västerås när det gäller etablering av nya företag och affärer med inter- nationella partners.”

Det kan inte råda någon tvekan om att det inte rör sig om okunskap av de som undertecknat artikeln för alliansen den 9 september, utan det är ren och skär manipulation, detta menar jag är att vilseleda västeråsarna. Fegt Alliansen!

Att sen klappa sig för bröstet med att hänvisa till att Ryan Air utökar med två nya linjer i vinter är ännu mera magstarkt, att hålla ett flygbolag under armarna som är oerhört kritiserat för sin affärsetik och som förmodligen inte betalar för sig på lika villkor som andra flygbolag på de flygplatser som de väljer att operera på. Enligt en ranking på Sveriges 10 minst ansedda företag hamnar Ryanair som nr 1. (Källa: Nordic Brand Academy /SvD).

Fler och fler privatpersoner börjar engagera sig i flygplatsens vara eller inte vara. Nu senast en debattartikel av Christian Schremser, Västerås i Vestmanlands Läns Tidning (VLT), länk; http://vlt.se/asikt/debatt/1.2195625-v-och-mp-duckar-om-flygplatsen

Det märks nu att vi närmar oss ett val även i Västerås, det kan till och med vara så att flygplatsen blir en valfråga för en del, detta särskilt om det går att få fram kristallklara svar från alla partier vad de avser att göra med flygplatsen efter valet.

Att Västerås blir så starkt förknippad och beroende av flygbolaget Ryanair bör inte vara något som Västerås skall vara särskilt stolt över, i sitt bevarande och byggande av varumärket Västerås.

Blåslampan kommer att fortsätta med sin bevakning av flygplatsen, så länge ingen i ledningen eller ägaren Västerås kommun kan påvisa NYTTAN med att årligen kasta in tiotals miljoner av västeråsarnas skattemedel i vad jag menar är ett oändligt svart hål.

Jag ställer nedan två frågor till den politiska alliansen för att förklara deras påstående i debattartikeln att flygplatsen är viktig för företagen i Västerås.
Beskriv hur företagen kan använda Västerås flygplats när de skall flyga ut till internationella flygplatser och omvänt hur de internationella affärsresenärerna skall kunna flyga till Västerås flygplats?
Konkret hur skall jag ta mig med flyg från Västerås flygplats till Köpenhamn,(Ett av de skandinaviska flygnaven för att ta sig vidare ut i världen).
Jag behöver råd och tips från alliansen?

De enda politiska partierna som klart deklarerat sin ståndpunkt om Västerås flygplats vara eller inte vara är miljöpartiet och vänsterpartiet. Senast i en debattartikel i Vestmanlands läns tidning den 13 september. Länk till artikeln: http://vlt.se/asikt/debatt/1.2208821-alliansen-kluven-om-foretag-och-flygplats

Jag efterlyser från alla politiska partier att i klartext likt MP och KD att deklarera sin ståndpunkt om flygplatsen, väljarna har rätt att ta ställning i frågan utifrån sanningsenliga fakta.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i Riks, Västerås. Bokmärk permalink.

Kommentera