Nacka kommun har förstört min nattsömn

Nacka kommun har förstört min nattsömn

Ja faktiskt förhåller det sig så. Efter att ha sett SVT och programmet Dokument Inifrån med Alice Babs liggande och som hon själv uttryckte ”levande begravd”, var min natt sparsam med sömn.

Tyvärr så kan jag mycket väl känna igen denna ofattbara, omänsklighet, inkompetens och knektfasoner man inte alltför sällan möter i det offentliga Sverige. Mina erfarenheter  från det offentliga Sverige härrör sig mest med utgångspunkt från näringslivets frågor kring behov, skyldigheter och kontakter med det offentliga Sverige. Den attityd och bemötande som jag såg i dokumentären om Alice Babs skiljer sig inte nämnvärt från den attityd jag mött och möter i det offentliga Sverige.

Men som alltid så finns det två sidor på ett mynt. Jag vill absolut påpeka att jag inte är rätt person att tvärsäkert ta ställning i vilken sida av myntet som är denna sanna och bästa för Alice Babs.

Det jag däremot reagerade så starkt för var att se att hela Sveriges Alice Babs till synes kanske inte får den bästa vård och hjälp som hon och alla andra har rätt till. Bara den tanken är tillräcklig för dålig nattsömn. Att sedan höra den utsedda förvaltaren och företrädare för Nacka kommun var kanske droppen som leder till ytterligare påspädning av en groende misstro och förakt till myndigheter, rättsstaten och det offentliga Sverige.

I avsikt att försöka visa på att det finns två sidor på myntet länkar jag nedan till två exempel på de motsatta sidorna.

Länk till dokumentären i SVT: http://www.svtplay.se/video/1650580/del-1
Länk till artikel i expressen som ger en annan bild än dokumentären: http://www.expressen.se/noje/alice-babs-dotter-sagar-dokumentaren/

Oavsett det rätta, sanna, mänskliga eller omänskliga i alla påståenden, så är jag övertygad att Alice Babs vänner alltid kommer att kämpa för att hon skall ha det så bra som möjligt.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i Nacka, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar