Flygplatsen i Västerås splittrar politiska allianspartier

Flygplatsen i Västerås splittrar politiska allianspartier

Fortfarande nu efter 204 dagar har ännu inget svar kommit från den politiska alliansen (M, Fp, KD och C) på mina frågor om deras påståenden om Västerås flygplats som de angav i debattartikeln, Vestmanlands Läns Tidning (VLT) den september. http://vlt.se/asikt/debatt/1.2203373-flygplats-viktig-for-vasteras
De som undertecknat debattartikeln och därmed är ansvariga för innehållet är; Elisabeth Unell (M), Ragnhild Källberg (FP), Maria Lindelöf (KD), och Lars Kallsäby (C). Deras påstående i artikeln att Västerås och då i synnerhet att näringslivet behöver Västerås flygplats är inte sanning enligt mig. Jag menar att en flygplats utan möjlighet att med reguljärt flyg ta sig ut i världen är inte mycket att ha för ett aktivt näringsliv. Om alliansen har ändrat sin uppfattning så bör de be om ursäkt till västeråsarna för det felaktiga påståendet. Om de fortfarande står fast för sina uttalanden så vore det högst klädsamt för väljarna att alliansen förtydligar och förklarar.

Det verkar nu som att alliansen börjar sprittlas i frågan om det svarta hålet som årligen kräver 25 miljoner  kronor i skattepengar. Folkpartiet börjar nu tveka inför denna meningslösa respiratoråtgärd med att hålla flygplatsen under armarna med den kommunalt dyra syrgasen varje år. Läs mer om detta i artikel i Vestmanlands läns tidning (VLT) den 26 mars 2014: http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2429441–flygplatsen-kostar-for-mycket-#

Blåslampan har tidigare ställt frågan om flygplatsens vara eller inte vara till samtliga politiska partier och så här har partierna svarat.
Socialdemokraterna: Inget klart svar ännu.
Vänsterpartiet: Har klart svarat NEJ till en fortsatt flygplats med kommunalt bidrag.
Miljöpartiet: Har klart svarat NEJ till en fortsatt flygplats med kommunalt bidrag.
Folkpartiet: Har tidigare svarat JA men börjar nu kanske tveka.
Kristdemokraterna: Har tidigare svarat JA.
Moderaterna: Har tidigare svarat JA.
Centerpartiet: Har tidigare svarat JA.
Sverigedemokraterna: Har aldrig svarat överhuvud men skall få frågan igen.

Samtliga åtta partier skall återigen få frågan om de vill ha kvar flygplatsen med fortsatt bidrag från kommunen, frågan skall besvaras med JA om de vill ha kvar flygplatsen, och ett NEJ för avveckling av flygplatsen. Inget dunkelt eller omöjligt svar att förstå, utan bara ett klart JA och NEJ svar accepteras.
Det är många västeråsare som säkert vill ha tydliga besked från partierna knappt sex månader före valet.

Även om den politiska alliansen enligt min mening inte är sanningsenliga i sina påståenden om att Västerås näringsliv behöver flygplatsen, och inte heller besvarar brev så är det ändå självklart att de också som alla övriga skall få samma fråga.

I en debattartikel i VLT den 29 mars 2014 har VD Mikael Nilsson, Västerås Flygplats AB skrivit ett sorgset försvarstal som i alla delar talar emot flygplatsens överlevnad om man ser till vad flygplatsen har att erbjuda skattebetalarna i Västerås. Trams skulle jag benämna artikeln, och som ett tappert försök att rädda sin egen anställning.
Läs artikel; http://vlt.se/asikt/debatt/1.2434752-fp-sprider-felaktigheter-om-flygplatsen

Folkpartiet och dess talesperson i trafikfrågor Bengt-Åke Nilsson replikerar Nilssons påståenden om folkpartiets spridande av felaktigheter om flygplatsen i en debattartikel i VLT den 1 april.
Läs artikeln: http://vlt.se/asikt/debatt/1.2437879-25-miljoner-ar-for-dyrt-for-vasteras

Om vi skall ha en flygplats värdig namnet så menar jag att det tveklöst måste finnas reguljära flyglinjer som gör det möjligt att ta sig ut i världen, som är till både för stadens näringsliv och medborgare.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i Riks, Västerås. Bokmärk permalink.

Ett svar pâ Flygplatsen i Västerås splittrar politiska allianspartier

  1. hille säger:

    Jag föreslår att flytta företag och ressugna ut i världen till exempelvis Arvidsjaur och Gällivare. därifrån kan Du flyga ut i världen via arlanda.

    hille

Lämna ett svar