Västerås flygplats återigen konkursmässig

Västerås flygplats återigen konkursmässig

I en artikel Idag den 4 decemer 2014 skriver Vestmanlands Läns Tidning (VLT) citat; Vås-flygplats”Västerås flygplats är konkursmässig och behöver ekonomiskt tillskott. Nu betalar kommunsstyrelsen ut 1 miljon kronor i extra driftsbidrag. Antalet flyg har minskat.”

Detta är inte första gången kommunen tvingats skjuta till extra pengar för att undvika konkurskatastrof. Under de senaste 10 åren har flygplatsen belastat kommunen med dryga 200 miljoner kronor.

Detta får fortgå år efter år utan till något som jag menar enbart benämns flygplats, men utan möjligheter till något inrikesflyg, eller att med rimliga tider och kostnader ta sig ut i världen. Att vissa politiker har försvarat flygplatsen med påstående, som att den är livsviktig för näringslivet är inte trovärdig. Efter en debattartikel i (VLT) idag den 4 december 2014, som är undertecknad av det näringsliv som påstås behöva flygplatsen. Länk till artikeln: http://vlt.se/asikt/debatt/1.2748413-satsa-pa-snabba-tag-vasteras-arlanda

Detta är svaret av det näringsliv som politikerna hade mage att påstå behöver flygplatsen, man vill ha bättre förbindelser till Arlanda flygplats. Länk till debattartikeln från politikerna där man påstår att flygplatsen behövs för näringslivet, turismen och Västerås invånare; http://vlt.se/asikt/debatt/1.2203373-flygplats-viktig-for-vasteras

Utöver detta så har frågan om flygplatsens vara eller inte vara skapat politiska svekdebatter från miljöpartiet och socialdemokraterna. Länk till artikel om detta: http://xn--blslampan-62a.se/?p=4169

Kritik har också framförts mot ledningen i flygplatsbolaget, självklart inkluderar den ansvariga styrelsen, som jag menar agerar i ett totalt mörker av inkompetens. Länk till artikel om kritik mot ledningen av flygplatsen; http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2507945-ledningen-far-skarp-kritik

Flygplatsen som i det mesta drar skam och skadar varumärket Västerås.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i Riks, Västerås. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar