Almedalen 2015 som en tom påse utan innehåll

Almedalen 2015 som en tom påse utan innehåll

Årets bokslut över Almedalsveckan 2015 ger för mig ett mycket svagt intryck, mest av en samling mycket trötta politiker, som likt en gammal grammofonskiva snurrar runt med leverans av det gamla vanliga. Inget som jag kan se som en förnyelse och som kan inge några större förhoppningar om bättre tider. Den enda politiker som jag tyckte stack ut från mängden i årets upplaga var Jonas Sjöström (V), som lanserade ett statligt sommarlovsstöd på 250 miljoner kronor för att fattiga barn ska kunna åka på kollo, göra badresor eller delta i fotbollsläger som några exempel.
Vänsterpartiet ett parti som befinner sig så långt från verkligheten att man anser sig ha råd med spektakulära utspel.

Rauk_visby

Jag har alltid hävdat att Sveriges största gissel är bristen på reella JOBB. Det jag menar med reella JOBB, är de som inte har skapats enbart som en sysselsättningsåtgärd med bidrags- och lönesubventioner från offentliga skattemedel. Dessutom skall de ha en bevisbar NYTTA och därmed ha förutsättningar att vara hållbar över tid.

Att detta gissel fortfarande är aktuellt idag 2015 råder inga tvivel om, men trots detta så är det få, om inga alls som vill ta seriösa diskussioner om hur ett reellt JOBB-skapande skall gå till.

Jag kan bara tolka detta utelämnande av förslag kring JOBB-skapande, som att våra folkvalda inte har vetskap om hur det skall gå till. Det känns som dagens politiker har cementeras fast i forntiden likt en gotländsk rauk, ett minnesmärke över jordens historia.

Läs och jämför gärna årets Almedalen och funderingar mot 2013; http://xn--blslampan-62a.se/?p=2944 och 2014; http://xn--blslampan-62a.se/?p=3907

En fortsatt solig sommar önskas från Blåslampan, utan Almedalen och gotländska raukar.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Kommentera