Var är miljarderna för svenska SME företag som avsattes i Kina, Mikael Damberg?

Var är miljarderna för svenska SME företag som avsattes i Kina, Mikael Damberg?

Det är nu hög tid att få klara besked av närings- och innovationsministern Mikael Damberg vart miljarderna tagit vägen. Miljarderna som premiärminister Wen Jiabao 2012 avsatte för svenska och kinesiska SME företag för attmikael-damberg2-högupplöst gemensamt mellan Kina och Sverige utveckla nya innovativa tillväxtföretag. Jag vill nu ha svar på följande frågor, som går till Mikael Damberg:
Ligger hela summan på en miljard euro kvar i Kina och väntar på att användas till vad de var avsatta för?
Har något enda slant av dessa miljarder använts av SME företag intill idag?Vad är framtida planer med dessa miljarder som väntar?

Om detta generösa initiativ från den kinesiska premiärministern Wen Jiabao skrev jag om i en artikel i juni 2012, och ställde mig då också frågor kring hur detta skulle hanteras för att ge resultat. Länk; http://xn--blslampan-62a.se/?p=1451

I en bloggartikel i februari 2013 ställde jag bland annat en fråga till dåvarande industriministern Annie Lööf om vad som gjorts och görs från svenskt håll i Kina-ärendet för SME-företag. Svar fick jag men tyvärr inget konkret som jag kunde tolka som något framsteg för SME företagen. Länk till artikeln med svaret från centerpartiet och Annie Lööf; http://xn--blslampan-62a.se/?p=2529

För mig så känns läget nu i oktober 2015 inte ha hänt något som ens är noterbart, kanske inte ens vara på gång. Detta är mitt intryck efter att ha försökt få fram relevant information både i Kina och Sverige om Wen Jiabaos löfte om 1 miljard euro. Vad det lett till konkret för att stärka utvecklingen av svenska och kinesiska SME företag.

Det är nu dagens närings- och innovationsminister Mikael Damberg som är ansvarig. Jag kommer därför att nu ställa mina frågor direkt till ministern om vad som hänt med dessa miljarder som avsattes 2012, och inte minst frågor om vad som skall hända.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar