Kommunals lyxkrog och sprit- och porrorgier… SANT?

Kommunals lyxkrog och sprit- och porrorgier… SANT?

Det som nu spelas upp framför öppen ridå med facket kommunals affärsverksamhet, med helt osannolika affärsverksamheter som lyxkrog och konferensverksamhet, är mer än tragiskt. Denna affärsverksamhet har enligt uppgift gått med 320 miljoner kronor i förlust de senaste åren.

Vilken Show! Vilket affärssinne! Skål, ta mig fan!

Strip show Vegas

Kommunals ”levande lik” som nu grävts upp är för många vanligt döda omöjligt att ta till sig, men själv är jag tyvärr inte särskilt förvånad. Detta efter att själv ha stött ihop med många fackliga företrädare, politiker. kommunala och statliga tjänstemän, på deras minst sagt äventyrliga affärsresor ute i vida världen. Om alla dessa möten skall jag inte delge något ännu, utan återkommer senare i en särskilt berättelse (påbörjad…) om hur svårt (omöjligt) det var och är att överleva som den sanna oförvitliga entreprenören, i många av världens länder.

Det är mer än 30 år sedan jag började arbeta i Sovjetunionen (blev 1991 dagens Ryssland) som en egen sann och mycket naiv entreprenör. Parallellt med Ryssland började jag även med samma energi och naivitet min bana i Kina. Två i grunden samma färg på ländernas politiska system och ideologier men ändå så vitt och svart.

Jag har just påbörjat läsningen av en bokpresent jag fick av en vän som arbetade för mig i Ryssland under 1990-talet. Boken jag läser är av den vitryska författaren Svetlana Alexijevitj, som 2015 mottog nobelpriset i litteratur. Bokens titel är; Tiden Second Hand.

DSC00129

Jag trodde att jag under min tid i Sovjetunionen och Ryssland själv hade upplevt de mesta av alla hemskheter som kunde existera, men ack nej, det var tydligen bara förspelet. Efter att bara börjat nagla mig in i Svetlanas bok så sover jag sämre och sämre, kanske just därför att jag känner igen allt och därmed vet att det som i boken skrivs, var och är en verklighet.

Gud förbjude oss, att i Sverige aldrig underlåta oss att använda alla våra krafter för att bekämpa det system som rådde i Sovjetunionen och ännu verkar finnas kvar i dagens Ryssland.

Jag skrev en artikel den 20 april 2015 med rubriken; Någonting är trasigt i Sverige… Länk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=4507

Det som nu visats upp i ljusa dagern med fackliga kommunals affärsverksamhet, visar på att det är mycket, ja minst sagt ofantligt mycket, som är trasigt i dagens Sverige.

Det som ändå kan sägas är, att det som har hänt i kommunal och förmodligen kommer att hända fler gånger, är jämställt mellan kvinnor och män. Där finns det ingen skillnad mellan könen i att utmärka sig och ta för sig av andras medel. Det har både ordföranden Annelie Nordström och kassören Anders Bergström visat på.
Min känsla förstärks ständigt att där det är som allra trasigt är i Sveriges offentliga.  Det är där de största och flesta skandalerna verkar förekomma. Men det förekommer även skandaler och oegentligheter inom det privata Sverige. Så snart möjligheten öppnar sig så finns det också villiga chanstagare, för dessa finns det inget straff som hjälper, inte ens dödsstraff.

Efter ett sådant festande med inmundigande av god mat och allt för mycket snaps, viner och champagne, så kommer det kanske en rejäl baksmälla, detta oavsett kön, bakgrund, dyrt eller GRATIS.    Hangover-tomte

Men även om en rejäl baksmälla drabbar en affärssinnad kommunalpamp så är jag övertygad att han eller hon kommer tillbaka om någon vecka. Hoppas att minnet då finns kvar så de kan fundera över det man gjort.

De festande behöver heller aldrig fundera över kostnaden, dyra restaurangbesök, vinflaskor för 30000 kronor styck, boende på femstjärniga hotell, är inget som bekymrar dagen efter. Det märks inte mycket av kostnaderna då det är tusentals, ja hundratusentals städerskor, sjuksköterskor, vårdbiträden som stått för kalaset. Men huvudvärken den kostar på i alla delar i kroppen och knoppen.

När jag trodde jag var klar med det mesta för denna artikel kring kommunals stora festglädje, så dyker Margot Wallström upp och in i gamet. Hon blottar hela sig och socialdemokraternas gamla bångstyrighet att ens diskutera hyresregleringen, som är den egentliga anledningen till att kontakter är det enda sättet att få en hyresrätt inom rimlig tid.

Tummen ner för Dig Margot Wallström! Jag beklagar Din okunnighet om hur man skall ställa sig i bostadskö, som alla andra måste göra.

Margot Wallström Utrikesminister Statsråd Utrikesdepartementet

Ditt handlande med att överhuvud hyra av så nära ”släktingar” Margot Wallström luktar mycket illa, och sänker mitt förtroende för Dig åt fel håll, nämligen nedåt.

Att recensera denna kommunala såpa låter sig inte göras i alla delar, och med ord som är värdiga att lägga i hedervärda arbetarfolks munnar. De som ovetande fått bistå till kommunals ohämmade festkassa är lågavlönade som har ett hårt och ansvarsfullt arbete med att ta hand om alla från tidig spädbarns ålder, ända till livets slutskede.

Men det vore smakligt att visa sådan respekt för alla de drabbade att många medverkande i denna såpa borde ha så mycket kurage och kasta in handduken och lämna skeppet för en ny besättning.

Fortsätt gärna att skicka email med tips till trasigasverige@blaslampan.se. Berätta vad Ni tycker vi skall ta upp. Självklart så behandlas alltid Ert email anonymt, intill att Ni själv begär annat.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Kommentera