Fas3 avvecklingen visar på en osund och farlig regeringsattityd…

Fas3 avvecklingen visar på en osund och farlig regeringsattityd…

Regeringens heliga löfte om en total avveckling av det bisarra Fas3 för långtidsarbetslösa går trögt att begrava och ger vid handen att ingenting i sak förändras för de arbetslösa. De förblir utan ett behövt och avlönat arbete oavsett placering och namn. Vad är då felet? Svaret är för mig enkelt, det saknas reella JOBB.Arbete åt alla

Att aldrig gå till kärnan av problemet, nämligen att envetet och enbart fokusera på en lösning för att få till ett sunt JOBB-skapande på lång sikt, så kommer alltid någon form av Fas3 att existera.
Detta oavsett namnändring på vad jag menar är en cancersvulst som måste opereras bort i sin helhet.

Jag är inte ensam om att ha synpunkter om FAS3 och dess avveckling, se vad den ideella föreningen Blåeld och citerar SVTs granskning: http://blaeld.org/2016/08/03/reportage-svt-det-gar-snabbare-beraknat-att-fasa-ut-fas-3/

Den kaxia attityd som nuvarande arbetsmarknads- och etableringsminister  Ylva Johansson, intog redan innan maktskiftet och närmast förlöjligade alliansregeringen som införde Fas3 på Sveriges karta.

Enligt Ylva Johansson var Fas3 ovärdigt välståndslandet Sverige som  därmed skulle avskaffas och ersättas med riktiga arbeten.

Läs artikel om avvecklingslöften med rubriken: Fas3 som skulle avvecklas enligt löfte av socialdemokrater intar bara nya skepnader – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5053

Rätt Ylva Johansson, det enda som gäller är ett reellt JOBB-skapande!

Men upp till bevis!

För övrigt så delar jag det mesta av den kritik arbetsmarknadsministern spydde över den fasansfulla innovationen Fas3, som genomfördes av alliansregeringen. Det går också över mitt förstånd att förstå tänket hos alliansregeringen när idén till Fas3 föddes.

Jag kan ha viss förståelse över  Ylva Johannsons bitterhet att alliansregeringen har haft fräckheten att ha stulit socialdemokraternas paradgren, att gå den enkla och säkra vägen, nämligen att bara skapa sysselsättning.

Efter att ha verkat som egen företagare i både forna Sovjetunionen och dagens Ryssland och fått vara närvarande mitt i helt ofattbara upplevelser om landets sätt att skapa sysselsättningar, så sover jag inte särskilt bra. Jag förknippar mycket av det som börjar ske i dagens Sverige med Sovjetunionen och Ryssland. Gud förbjude detta!

Här vill jag rekommendera läsning av boken ”Tiden Second Hand”,  skriven av den vitryska nobelpristagarinnan Svetlana Aleksijevitj. En hisnande resa som inte ett dugg överträffar min verklighet i landet under mer än 30 år.

Trots ett grundligt utvecklat bidragssverige som i det mesta borde avvecklas och skrotas ner helt, så fortsätter bidragen att växa lavinartat. Detta växande bidragssystem leder ofelbart och skyndsamt till möjligheter för mera fusk och oegentligheter.  Det som Sverige minst behöver, växer starkast.

Ansvaret för Sveriges destruktiva respirator, som blåser ut bidragspengar till ett omättligt svart hål, ligger helt på de regeringsansvariga.

Bidragsrespiratorn  riskerar också att ständigt öka på korruption och nepotism. Läs artikeln med rubriken: Nepotismen breder ut sig i det svenska samhället – 23 feb 2012 – http://xn--blslampan-62a.se/?p=835

Sverige har nu en av de svagaste regeringar som Sverige haft under lång tid, vilket inte inger några stora förhoppningar om att de skall ha kraften att vidta de kraftfulla åtgärder som behövs för att vända arbetslöshetståget.

Att det måste skapas reella JOBB som överlever av egen ekonomisk kraft, torde alla vara införstådd med. Blåslampan kommer att tillskriva minister Ylva Johansson med frågan om hur hon tänker vända bort från bidragsträsket, så att Sverige kan börja generera reella JOBB och inte bara sysselsättning.

Återkommer med ministerns svar om det överhuvud kommer något svar.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar