Inte ens Västerås kommun valde att flyga från Västerås till Kina

Inte ens Västerås kommun valde att flyga från Västerås till Kina

Inte ens de styrande för Västerås kommun valde att flyga från Västerås flygplats när de flög till Kina nu i september. Man kan tolka det som att man inte tror på sin egen flygplats, detta trots det nya avtalet med flygbolaget Nextjet som enligt reklamen öppnade Asien för resenärer från Västerås.                                         Vås-flygplats
De har angett minst sagt svävande förklaringar och skäl till valet att flyga från Arlanda.

Det är tveklöst en vargavinter för Västerås flygplats trots de ökade kapitaltillskotten som nu tenderar att för nästa år blir rekordstort.

Den av flygplatsen och Västerås kommun så upphaussade linjen med flygbolaget WOW Air från Västerås till Reykjavik och därifrån vidare till USA, lämnar Västerås för Arlanda efter bara 5 månader.Den nyöppnade linjen mellan Västerås och Helsingfors som flygs av NextJet med vilken flygplatsen har skrivit ett avtal, där de varje år betalar flygbolaget dryga 70 miljoner kronor för att trafikera linjen. Efter bara efter några veckor sedan linjen startade börjar det att pratas om nedläggning.

Ge upp Västerås kommun, det är inte trovärdigt!

Jag befinner mig nu i Kina för arbete så jag får återkomma senare med kanske nya rön om bland annat Västerås kommuns nämnda resa till Kina, som jag minst sagt har svårt att förstå efter mina första efterforskningar.

När jag i Kina öppnar VLT läser jag att linjen Helsingfors efter knappt en månad läggs ner. Det går så snabbt att bläcket hinner inte torka på papperet. Läs Vlt;
http://vlt.se/nyheter/nyheter/1.4364205-anders-teljeback-vi-lagger-ner-flyglinjen

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar