Det offentliga Sverige fortsätter att synliggöra sig i den stinkande dynghögen

Det offentliga Sverige fortsätter att synliggöra sig i den stinkande dynghögen

De vidriga avslöjandena om korruption, nepotism och en outtömlig flora av oegentligheter i det offentliga Sverige fortsätter dag efter dag.  Avslöjanden fyller ständigt på i den offentliga dynghögen, den bara fortsätter att hejdlöst växa i både stank och storlek.

Lukten är outhärdlig och skickar signaler ut i det svenska samhället, om att det inte lönar sig att vara den oförvitlige medborgaren som försöker att alltid göra rätt och vara den sanna och rena medborgaren.

Som man säger i ett av världens främsta korruptionsland, ”vill du bli rik, bli byråkrat i statens tjänst”.

Läs några av TV4 Kalla Faktas artiklar om den senaste, men garanterat inte den sista skandalen i myndighetsSverige är skandalen i Statens Fastighetsverk.
Länk: http://www.tv4.se/kalla-fakta/artiklar
Ett utmärkt pussel och detektivarbete som utförts av redaktionen i programmet Kalla Fakta TV4.
Tack Kalla Fakta TV 4!

Det är dags att höja den grävande journalistiken till skyarna, tänk bara tanken att den inte skulle få verka fritt. Det är ett tålmodigt och ibland farligt arbete som krävs för att komma förbi den så ofta använda sekretesstämpeln, för att kunna visa fram den ädla sanningen.

Blåslampan har tidigare skrivit om den svenska korruptionen, nepotismen och andra oegentligeter i det offentliga Sverige. Ju mera man gräver i den offentliga dynghögen ju mera stinker det, det finns inom alla delar av det offentliga Sverige både direkt och indirekt. Den ena skandalen efter den andra poppar upp till ytan. Läs artikel från 2012; Ju mera man gräver i en dynghög desto mer stinker det – Länk; http://xn--blslampan-62a.se/?p=635

Att komma till rätta med det som snarare växt till en kultur i det offentliga Sverige verkar helt omöjligt, särskilt när skandalen inom Riksrevisionen avslöjades i juni 2016. Läs min artikel med rubriken: Skandal nu uppdagad även i Riksrevisionen – Länk; http://xn--blslampan-62a.se/?p=5087

Riksrevisionen är tillsatt av riksdagen (folket)som den myndighet som skall sörja för kontrollen att allt går rätt till i det offentliga Sverige, och att allas skattepengar används på rätt sätt. När även folkets sista utpost själva faller in i samma mönster med risk för egna oegentligheter, då är Sverige illa ute.

Det har gått så illa att till och med svenska kyrkans medarbetare också har varit med fingrarna i den otäcka ”snyltburken” med att på något sätt tillskansa sig personliga förmåner. Läs min artikel från Juni 2016; Svenska kyrkan nu också med på blåslampans dynghög – Länk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=5046

Jag är glad att Ni fortsätter att tipsa om iakttagelser om vad Ni misstänker inte står rätt till i någon myndighet, organisation, privata företag eller övrigt i samhället. Ni är alltid anonym och skyddas av lagen för de uppgifter Ni lämnar. Ni kan skriva till tips@blaslampan.se eller direkt till mig: kjell.strandberg@blaslampan.se

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Ett svar pâ Det offentliga Sverige fortsätter att synliggöra sig i den stinkande dynghögen

  1. strebern säger:

    Hej,

    Jag gillar Er uthållighet med kritiken mot den inte alltför liten korruption som förekommer i
    Sverige.

    strebern

Kommentera