Kommuntjänstemän och politiker frossar sig med skattemedel

Kommuntjänstemän och politiker frossar sig med skattemedel

Många upptäckter om oegentligheter i de flesta av Sveriges 290 förvaltande kommuner har gjorts under alla år. Det verkar inte heller finnas några gränser på hur sofistikerade metoder man uppfinner, allt i syfte att få egen vinning och att undgå upptäckt.

En rekommendation till läsning är en artikel i Aftonbladet den 8 december 2016 som visar på kommuners enorma frossande med skattebetalarnas pengar. En utmärkt granskning av frosseriet. Länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4wrJa/kommundirektoren-aker-regelbundet-till-rivieran-for-skattepengar

Aftonbladet som granskat och visat hur det offentliga Sverige lägger nästan 5,7 miljarder kronor på representation, kurser och konferenser. Varje år. En utmärkt granskning gjord av Aftonbladet. Här kan Du också se hur mycket Din kommun spenderade på representation, kurser och konferenser 2015. Länk: http://miljardnotan.aftonbladet.se/

Jag vill tillägga att det är det synliga som har redovisats öppet, men risken är stor att de verkliga siffrorna är betydligt större om en fingranskning av alla konton skulle göras.

Detta frosseri och huvudlöshet med skattebetalarnas pengar handlar inte bara om Sveriges kommuner utan även hos de flesta av Sveriges myndigheter förekommer frosseriet. Som exempelvis försvarsmakten som brände iväg dryga 32 miljoner kronor år 2015 för representation. Där ingick ett uppträdande av artisten Lena Bentzing till en kostnad av 75000 kronor för 50 minuter.

Det är högst nödvändigt att alla officiella myndigheter, kommuner och närstående organisationer som finansieras med skattepengar ligger under allmänhetens kontrollins. Det är det enda som något kanske kan hjälpa att hålla de av skattebetalarna avlönade ”snyltarna” borta från oegentligheter.

Ett aggressivt bevakande av hur offentliga skattemedel används måste alltid vara närvarande. Läs artikel som jag skrev i december 2011 med rubriken; Upp till bevis för varje använd skattekrona i varje hörn av Sverige – Länk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=308

Tips emotses till: tips@blaslampan.se

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Kommentera