Regeringens löften om jobb och sjukvård är mest bara tomt prat

Regeringens löften om jobb och sjukvård är mest bara tomt prat

Som exempel på tomt prat tar jag fram regeringens löfte om 32000 traineejobb. Det löftet slutade som ett totalt fiasko och som vanligt ett oseriöst vallöfte.

I en artikel av SVT nyheter den 5 november 2015 med rubriken skrevs;
Av 32 000 traineejobb blev det bara ett – Länk: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/av-32-000-traineejobb-blev-det-bara-ett – kanske idag ett tiotal men ändå promille från löftet.

Jag tittade på en partiledardebatt som sändes på TV (14 maj) och hörde då hur dagens regeringsansvariga klappade sig för bröstet och påstå att arbetslösheten sjunker och antalet JOBB blir fler.
Att ta de orden i sin mun är för mig som uttrycket säger;
”Som fan läser bibeln”.

Det som uttalades av regeringssidan att arbetslösheten sjunker är med sanningen inte överensstämmande, detta om man går in och noggrant granskar vad alla siffror som flyger ut från officiella myndigheter verkligen betyder.

När jag hör statsminister Stefan Löfven och hans samarbetspartner Jonas Sjöstedt (V) tala sig varm om sjukvården och att alla skattepengar, som är avsedda för vården också skall gå dit ograverat, då får jag obehagliga rysningar. Inga vinstmedel skall vara tillåtna för privata vårdföretag, detta oavsett om vårdens kvalitet är bättre.

Förbjudet med vinster, det klingar inte bra för framtidens entreprenörer för att de skall sätta Sverige i förarsätet, vad gäller val av etableringsland.

Jag har verkat som egen företagare både i det forna Sovjetunionen och även dagens Ryssland. Där gick alla pengar till den statliga vården, som självklart också var det enda alternativet. Men hör och häpna mina herrar Löfven och Sjöstedt, i dåtidens Sovjetunionen och i dagens Ryssland finns bra vård men bara för de rika.
Så skall vi inte ha ha det i Sverige.

Låt mig därför berätta ”sannhistorien” om min anställd och hans fru Svetlana i Moskva. Svetlana hade bestämt sig för att operera sina åderbråck på benen, mest för att hon ville vara snygg när hon var på badstranden i baddräkt.

Jag frågade den sovjetpatriotiska Svetlana om hon ville ha hjälp med att utföra ingreppet i något västeuropeiskt land, varpå hon mycket bestämt avvisade detta då Ryssland självklart hade den bästa sjukvården, vilken hon litade fullständigt på.

När jag och hennes man besökte henne på sjukhuset efter operationen så berättade hon uppgivet, om hur mycket hon hade tvingats betala för operationen och en dräglig vistelse på sjukhuset före och efter operationen.

När hon hade haft ett samtal med narkosläkaren före operationen så föreslog denne att om hon ville vara helt säker på att narkosen skulle vara den bästa under hela operationen, då krävdes det mera resurser och det kostade då 200 Usdollar. Detta var tyvärr bara början för sovjetpatriotiska Svetlanas bekantskap med den ryska sjukvården och de många utgifter som dök upp för denna operation. Slutnotan för Svetlana blev betydligt mer än 2000 Usdollar, en ofantligt stor summa i Ryssland vid den tiden.

Denna lilla ”sannhistoria” om Svetlana, är en påminnelse om hur illa det kan vara i sjukvården oavsett om alla skattemedel avsätts till offentlig betald sjukvården.
Denna berättelse är bara toppen på ett enormt isberg av mina egna upplevelser i Sovjetunionen och Ryssland under mer än 35 år som egen företagare. Men detta land tillhör inte något undantag i världen, utan finns tyvärr på alla kontinenter, det som skiljer dem åt är i mycket bara storleken på avgiften för att erhålla en narkos som verkar genom hela operationen.

Vad jag är helt säker på är; att alla patienter vill ha den bästa och säkraste sjukvården, oavsett om det är offentlig driven sjukvård eller privat drivna vårdföretag med vinster.

Så ett råd till mina herrar Löfven och Sjöstedt är; Kasta välfärdsutredningen av Ilmar Reepalu så långt bort från ett anständigt samhälle som möjligt är.

BYT SPÅR och försök förhindra en total urspårning!

Svårt att välja rätt spår för regeringen

Det ser inte heller speciellt ljust ut för ett annat JOBB-löfte från statsminister Stefan Löfven, nämligen att Sverige skall ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020. Kanske idé att försöka växla in på ett annat spår.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

2 svar pâ Regeringens löften om jobb och sjukvård är mest bara tomt prat

 1. curre säger:

  Hej, allt som skrivs är enligt min mening sant och vardagliga problem i det RÖDA landet.
  en söt historia från Dina många år i Ryssland..SKRIV EN BOK OM DINA ÄVENTYR I RYSSLAND

  Curre

 2. Kjell säger:

  Tack för Dina synpunkter och jag skriver o skriver…..

  Kjell

Lämna ett svar