Glad midsommar

Glad midsommar

Återigen dags att fira midsommar i det underbara sommar Sverige. Med midsommarfirandet så välkomnar vi sommaren, en av våra fyra underbara årstider. Låt alla få sin del av allt det goda som den svenska sommaren bjuder på.

Med denna strof ur dikten Haga (Fjäriln vingad), publicerad/skriven år 1791 av Carl Michael Bellman, vill Blåslampan önska alla en GLAD MIDSOMMAR, och att det blir en fin, solig och avkopplande midsommarhelg, både för själ och kropp, och för alla.

Haga

Fjäril vingad syns på Haga,
mellan dimmors frost och dun,
sig sitt gröna skjul tillaga,
och i blomman sin paulun;
minsta kräk i kärr och syra,
nyss av solens värma väckt,
till en ny högtidlig yra
eldas vid sefirens fläkt.

Carl Michael Bellman

Glad midsommar och en solig sommar önskas alla!

Soliga sommarhälsningar

Blåslampan

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar