Fel bidrag = Mer korruption, mutor, fusk och bidragsberoende

Fel bidrag = Mer korruption, mutor, fusk och bidragsberoende

Bidragsberoende Àr lika farligt och bedrÀgligt som spelberoende, drogberoende, alkoholberoende, et cetera. Den enskilt största skillnaden och kanske specifikt enbart för bidragsberoendet, Àr att det Àr instiftat av staten och underhÄlls av staten.

Eftersom Sverige sedan mÄnga decennier mer och mer övergÄtt till att skapa en flora av artificiella sysselsÀttningar, sÄ ökar det ocksÄ pÄ korruption och mutor.
Nu senast Àr till och med polisen misstÀnkt och utreds för mutbrott.

För mig personligen sĂ„ Ă€r jag till mĂ„nga andras motsats inte alls förvĂ„nad över detta, finns det bara möjlighet till tagande av muta sĂ„ finns det enligt mig, inga hundraprocentligt ”rena hĂ€nder” hos nĂ„gon enda myndighet. En tro pĂ„ ett korruptionsfritt Sverige Ă€r inte bara naivt, utan barnsligt naivt.

Exempel pĂ„ myndigheter som Ă€r eller har varit misstĂ€nkta för mutbrott eller andra oegentligheter Ă€r mĂ„nga som exempelvis; Statens fastighetsverk, RiksgĂ€lden,Sjöfartsverket, KriminalvĂ„rden, Migrationsverket, Transportstyrelsen
., det Ă€r bara att fortsĂ€tta i all oĂ€ndlighet. Det makabra Ă€r att Riksrevisionen som Ă€r riksdagens (svenska folket) garant för att allt gĂ„r rĂ€tt till hos andra myndigheter har sjĂ€lva varit ute i ordentligt blĂ„svĂ€der, sĂ„ pass blĂ„sigt att alla tre riksrevisorer tvingades avgĂ„.

Bara kontrollsidan av bidragssverige sysselsÀtter tiotusentals, utan att generera nÄgon direkt samhÀllsnytta. Trots de enorma resurser man lÀgger pÄ att kontrollsidan sÄ Àr det som upptÀcks bara toppen pÄ ett isberg, det mesta blir aldrig upptÀckt.

DÀrför menar jag att det mest effektiva kontrollsystemet Àr att minska ner det mesta av bidragen, eller allra bÀst att helt frigöra sig frÄn bidragssamhÀllet.

Inga bidrag – Inget fusk – Inget kontrollbehov  

Jag har arbetat i mÄnga lÀnder som i grunden bygger samhÀllet pÄ en bidragskultur som ett politiskt vapen, helt enkelt för att hÄlla folket lugna och i schack.
Bröd och skÄdespel till folket.

Även i dessa lĂ€nder har det visat sig att en utprĂ€glad bidragskultur, inte Ă€r nĂ„gon hjĂ€lpande hand, utan i stĂ€llet sĂ„ stannar landets utveckling upp, ingen bryr sig, det Ă€r dumt och meningslöst att anstrĂ€nga sig.
Jag har tidigare skrivit om Sveriges bidragsflora, hÀr nedan nÄgra av dessa artiklar:
Mera Bidrag – Mera Fusk –  http://xn--blslampan-62a.se/?p=4922 

En nÀra slÀkting till korruption Àr nepotismen, lÀs min artikel om dess tillvÀxt i vÄrt samhÀlle:
Nepotismen breder ut sig i det svenska samhĂ€llet – 23 feb 2012 – http://xn--blslampan-62a.se/?p=835

En förutsĂ€ttning för att korruption och muta skall fungera sĂ„ skall det alltid finnas bĂ„de en mottagare och en givare. Det Ă€r lika allvarligt och bedrĂ€gligt att finnas pĂ„ bĂ„da sidor. För mig finns det ingen förmildrande omstĂ€ndighet att vara placerad pĂ„ nĂ„gon av korruptionssidorna, jag anser att ”snus Ă€r snus och stöld Ă€r stöld om ock i gyllne dosor” oavsett VAR, NÄR eller HUR.

Genom att skapa indirekta och direkta bidrag i alla möjliga former, sÄ blir det som ett raketbrÀnsle för alla typer av oegentligheter.   Bidrag bidrar ocksÄ i mÄnga fall som en plantskola för brottslingar, det lönar sig att försöka, oddsen att helt klara sig undan upptÀckt Àr stora och straffen vid upptÀckt förhÄllandevis lÄga. MÄnga finns som bidragstagare hos FörsÀkringskassan, Arbetsförmedlingen, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhÀllesfrÄgor, MUCF, SIDA, etc. i en lÄng rad. En artikel i expressen skriven av Eric Erfors, och som visar pÄ nÄgra av de mest absurda bidrag som gladeligen har beviljats.

Utöver allt detta med bidrag, tillkommer generösa pensionsavtal, avgĂ„ngsvederlag och Ă€ven fĂ„ behĂ„lla sina vĂ€lbetalda löner i myndigheter och statliga förvaltningar trots att de fĂ„tt sparken frĂ„n sin tjĂ€nst. Det handlar om exempelvis generaldirektörer, och landshövdingar som alla placeras pĂ„ regeringskansliets egna i folkmun kallad ”elefantkyrkogĂ„rden”. LĂ€s min artikel om ElefantkyrkogĂ„rden: Kommuner och myndigheters mörkande fyller ”ElefantkyrkogĂ„rden” till att bli överfull – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5372

En annan förmĂ„n som sticker ut Ă€r politikerpensionerna, som i princip ger de folkvalda en livslĂ„ng försörjning efter bara tre mandatperioder i riksdagen. LĂ€s min artikel med rubriken: Inte undra pĂ„ att politikerföraktet i Sverige sprider sig som maskrosor – http://xn--blslampan-62a.se/?p=1283

Bidrag skapar aldrig starka företagare, entreprenörer och mÀnniskor, utan Àr som alla andra drogberoenden, lÀtt att fasta i men svÄrt att komma ur.

Bidrag och andra förmÄner Àr mÄnga fall helt sjuka och av denna anledning sÄ mÄste,
Sverige byta ut bidragsrespirator mot en sund och kraftfull tillvÀxtrespirator

Svar eller uteblivna svar kan komma att publiceras pÄ bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

LĂ€mna ett svar