Visst är Sverige fantastiskt – men mycket kan och måste bli bättre

Visst är Sverige fantastiskt – men mycket kan och måste bli bättre

Visst är Sverige fantastiskt men det är så mycket som kan och måste bli tusenfalt bättre. Vi har turen att få vara förskonad från naturkatastrofer och krig som många länder dagligen måste vakna upp till.

Det är en ynnest att få vara född och få bo i ett sådant land, det är så naturligt att vi inte fullt ut kan ta till oss det och förstå storheten, än mindre att uppskatta det.

Men hur fantastiskt vi tycker oss ha det så finns det ändå alltid två sidor på det svenska myntet. Det är företrädesvis inom det offentliga Sverige som det knakar ordentligt. Inom många av de drygt  500 statliga myndigheterna och de oräkneliga antal närstående organisationer och föreningar som jag menar är grogrunden till många missförhållanden och där misskötseln föds och odlas.

Här nedan några exempel som många av oss blir påminda om: En allmänt dåligt fungerande skola, i allt från förskola till landets högre lärosäten. Många delar inom sjukvården har brister, en polis som inte ger oss medborgare trygghet. Det för oss till landets rättsväsende som får oss tvivla på att vi lever i ett absolut oklanderligt och rättssäkert land, detta efter de senaste årens beviljade resningar som sedan lett till frikännande. Missförhållanden inom äldrevården blir ofta upptäckt och är förkommande över hela landet, i kommuner från Haparanda till Ystad.

Inom mitt eget hemmaområde entreprenörskap då med förkärlek för företag och entreprenörer inom exportsektorn kan jag tyvärr se massor av brister och genuint engagemang och främjande från regeringen. Sverige som har varit ett industriellt mekka och i många fall världsledande på världens exportmarknader inom många branschsektorer, har bara små rester kvar av detta.

Trots att Sverige är fantastiskt så kan jag inte med bästa vilja påstå  att Löfvens så kallade samhällsbygge vilar på en stabil, rättvis och trygg grund som säkert för utvecklingen i Sverige framåt till det bättre.

Svar eller uteblivna svar kan komma att publiceras på bloggen.

Mina varmaste och bästa tillväxthälsningar

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar