Beklagar eländet i Surahammars kommun

Beklagar eländet i Surahammars kommun

Som om det inte vore nog med alla företagskonkurser och varsel som avlöser varandra i Surahammars kommun. Nu rasar kommunen fortsatt nedåt på rankinglistan över företagsklimatet som görs varje år av Svenskt näringsliv i alla Sveriges kommuner.

2017 faller Surahammar med 64 placeringar, från 188 ner till plats 252 av Sveriges alla 290 kommuner.

Kanske kan det finnas ett samband mellan företagskonkurser, företagsnedläggelser och så även det minst sagt urusla företagsklimatet, som uppvisas år efter år i kommunen. En tanke för Surahammar kommuns styrande att fundera över.
De ansvariga i kommunen bör sluta gömma sig i mörkrummet och i stället komma ut i ljuset och ta upp konkreta dialoger om vad som bör och skall göras åt detta mörker.

Knappt har konkursen efter Componenta Wirsbo med 110 varslade avslutats och konkursboet sålts till ett franskt bolag, förrän ett nytt dråpslag slår till i Surahammars kommun. Ramnäs bruk varslar 43 av 49 anställda. Hur fortsättningen för de omkring 150 anställda i dessa två bolag blir är ännu oklart, det är bara att hoppas att det slutar lyckligt.

Självklart så har eländet som drabbat dessa två bolag inget att göra med kommunens dåliga företagsklimat att göra, de är båda offer för den mördande konkurrensen som gör sig gällande på den globala marknaden.

Men oavsett vad som görs eller inte så kan jag personligen bara beklaga eländet som drabbar alla invånare i Surahammar och återigen påminna om att tomten kommer inte. Läs min artikel den 7 september med rubriken; Surahammar och ”Värstingmyndigheten” Tillväxtverket tror på tomten – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5567

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar