Radiotjänst kanske på väg till himlen…

Radiotjänst kanske på väg till himlen…

Om det är sant att Radiotjänst är på väg att ta slut så är jag och många med mig ute i Sverige som förbereder sig för att få vara med om hädanfärden.


MAN FÅR NYPA SIG – OM DET ÄR SANT!

För några veckor så presenterades utredningen om TV-avgiften från Public Service-kommittén. Den föreslår att mottagaravgiften skall tas in via en skatt som skall drivas in via skattsedeln. Läs mera om utredningen på regeringens hemsida här; http://www.regeringen.se/rattsdokument/statens-offentliga-utredningar/2017/10/sou-201779/

Dagens svenska Radiotjänst känner jag mycket väl igen från det socialistiska Sovjetunionen, egentligen ingen förbättring alls av dagens Ryssland.  Konstlad sysselsättning enbart för sysselsättningens egen nytta. Respiratorsysselsättning!

Jag har under åren skrivit flera artiklar om detta statliga respiratorföretag som jag menar enbart är till för att skapa köpt och betald sysselsättning för skattepengar. Jag har jag drivit på för en total nedläggning av företaget.
Den senaste artikel från september i år med rubriken; Radiotjänst existens är enbart onödig sysselsättning – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5586

Enligt hemsidan så har Radiotjänst ungefär300 anställda med huvudkontoret i Kiruna, men uppgiften om hur många anställda varierar allt mellan 120 till 380 anställda. Många verkar räkna som ”fan läser biblen”.
Skit samma med några hundratal mer eller mindre, nu skall vi bara glädjas åt att denna makabra sysselsättningsbunker i Kiruna kan vara på väg till himlen. Sedan får man säkert inte glädjas fullt ut, för antalet personer som har denna idag viktiga och oumbärliga sysselsättning, skall naturligtvis avlönas på något annat statligt och finurligt sätt.

Det återstår sedan att se slutresultatet av denna utredning och deras förslag som skall träda i kraft från 2020. Som alltid så finns det två sidor på myntet, på ena sidan finns förlorare och på andra sidan vinnare, detta sett ur ett ekonomiskt perspektiv. Somliga kanske får mindre TV-avgift att betala och några får betala mer, men det återstår att se.

Låt så många som möjligt få bli vinnare om nu Radiotjänst äntligen får gå vidare till en evig sömn.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar