Regeringens meningslösa flytt av statliga myndigheter fortsätter

Regeringens meningslösa flytt av statliga myndigheter fortsätter

Nu i januari 2018 har regeringen slagit till igen med sin flyttkarusell av myndigheter ut från Stockholm till olika landsdelar i Sverige. Utan någon som helst NYTTA, snarare till mer SKADA sker detta.  Ett säkert tecken på desperation från en mycket pressad regering för att på något sätt framstå som en JOBB-skapande regering.

Men sanningen är så illa att flytten av myndigheter i de flesta fall inte alls handlar om JOBB utan enbart är SYSSELSÄTTNING och är till mer skada för den ort som drabbas.  Så illa är det!

Ett av mitt tydligaste bevis för vad jag menar med en direkt skadlig myndighetsflytt är Östersund.  Jag skriver om det 2013 i en artikel med rubriken; Att flytta ut myndigheter till kriskommuner ger mest negativa effekter, det är Östersund ett bevis på – Länk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=3048

Min lista på nödhjälpsberoende kommuner kan skrivas hur lång som helst, den kommun som skriker högst får nödhjälp snabbast. Nödhjälpen från staten kan bestå av det mesta, alla medel verkar vara tillåtna för att tysta ner kommuner som skriker.

Jag menar att denna myndighetsflytt är en respiratoråtgärd som endast håller andningen igång i svårt sjuka och oftast döende patienter. Det är gott och väl att hjälpa, lindra och vårda sjuka.  men jag menar att för denna sjukdom, så finns det andra och bättre botemedel även för ett varaktigt tillfrisknande.

Jag har ett favoritcitat hämtat från en ledarartikel i Dagens Industri i januari 2017 som skrevs av Lotta Engzell – Larsson, ”Men idéerna om försörjning måste komma inifrån, det är småföretagande hoppet står till om en ort ska kunna växa och bära sig.” – http://www.di.se/opinion/lotta-engzell-larsson-hela-sverige-kan-inte-leva-pa-statliga-jobb/

Jag har fått förmånen att under flera decennier bedriva eget företagande i andra länder, med helt andra system och tänk. Idag får en del av dessa länder betraktas som några av Sveriges värsta konkurrenter vad gäller ett framgångsrikt klimat för ett långsiktigt
JOBB-skapande över tid.

Som avslutning vill jag referera till min artikel med rubriken: Förslaget att flytta ut statliga JOBB i landet, DYRT, DESTRUKTIVT och VERKNINGSLÖSThttp://xn--blslampan-62a.se/?p=4988

Mitt förslag till nytt tänk för alla Sveriges alla kommuner i sitt JOBB-skapande:
Släpp greppet och tänket om den statliga respiratorn och andas i stället in frisk tillväxtluft som fortfarande finns i Sveriges kommuner GRATIS!

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Kommentera