JOBB i liberalernas Sverige 2018…

JOBB i liberalernas Sverige 2018…

Jag ryser och rasar när jag hör och läser om liberalernas förslag hur JOBB skall skapas i Sverige 2018 och framåt. Liberalernas lösning till ett 
jobbskapande stavas med ”Enkla JOBB”.

I en debattartikel den 16 februari i Västmanlands Läns Tidning med rubriken Västmanland kan få 2500 fler jobb, som skrevs och undertecknades av tre liberala politiker. Länk till artikeln: http://www.vlt.se/opinion/debatt/liberalerna-lagre-lon-och-enklare-regler-ger-fler-jobb

Jag bara undrar hur dessa 2500 ”Enkla JOBB” som utlovas av liberalerna bara i Västmanlands län skall avlönas och av vem. Vilken typ av ”Enkla JOBB” avses?
Skall dessa ”Enkla JOBB” ha sin egen bärighet så att anställningarna kan försörja arbetstagarna?

Det finns många frågor kring att ställa sig kring liberalernas förslag om ”Enkla JOBB” och nog bör besvaras av idégivarna liberalerna.

Förslaget från liberalerna om ”Enkla JOBB” tar bara Sverige ytterligare ett steg mot den förödande JOBB-politik som jag benämner ”Tvätta fönster åt varandra”. Denna politik menar jag redan har pågått i Sverige i många decennier, och med en kraftfull expansion och negativt utfall.

Myndigheten Arbetsförmedlingen har redan lagt beslag på alla bokstäver i hela svenska alfabetet med bidrag och stödåtgärder benämnd – Stöd och insatser A-Ö – Länk: https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Stod-och-insatser-A-O.html

Tummen (Röd ilsken gubbe) ner för liberalerna som verkar vara så naiva att de tror på att skapandet av ”enkla JOBB”, med lägre lön kommer att lösa Sveriges långsiktiga problem med frånvaron av reella JOBB.      

Så här kan vi inte ha det liberalerna!

Liberalerna skall tillskrivas för att få chansen att närmare förklara och precisera allt kring deras förslag av JOBB-skapande med ”Enkla JOBB”. Jag kanske har missat själva poängen och vill därför vara säker på varför jag inte förstått det geniala med idén.

Sverige behöver skapandet av reella JOBB, både enkla och svåra men till nytta och behov för alla.
JOBB som går att leva på från A-Ö.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar