Ny nödhjälp skall nu tillföras norra delen av Sverige…

Ny nödhjälp skall nu tillföras norra delen av Sverige…

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht frälsar nu norra delen av Sverige med miljardbelopp som  till mycket liknar 1920-talets nödhjälpsarbeten, men en stor skillnad är att ingen nu behöver tillföra några större arbetsinsatser.

Nödhjälpsarbete var en viktig del för att bygga upp Sverige under och efter andra världskriget, landet behövde vägar och andra infrastrukturer. Jag har skrivit en artikel om detta nödhjälpsarbete 2017 med rubriken; Sveriges nödhjälpsarbeten från 1920-talet fortsätter 2017 och ökar… http://xn--blslampan-62a.se/?p=5665

Nu är det valår och dags igen med smörjmedel, detta även om röstetalen i Norrland blir mindre och mindre, så måste det ”fläskas” på så mycket som möjligt.
När man läser regeringens miljardsatsning som sägs skall stärka gles- och landsbygdskommuners företagsklimat så blir man minst sagt upprörd och på ren svenska ”heligt förbannad”. Vilket kvalificerat snömos som de har lyckats skriva ihop.

Läs själva och döm: Mångmiljonsatsning ska stärka gles- och landsbygdskommuners företagsklimat
http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/02/mangmiljonsatsning-ska-starka-gles–och-landsbygdskommuners-foretagsklimat/

Jag menar att det finns lösningar på ett reellt JOBB-skapande med innehållet BEHOV och NYTTA, även för Norrlands gles- och landsbygdskommuner, men det saknas i allt som regeringen nu presenterat.

Då det under många decennier har fokuserats på SYSSELSÄTTNING utan NYTTA i Sverige så måste en omedelbar förändring komma till. Landet står och vacklar otäckt nära klippkanten, där framtiden och utgången är oviss.

Den uppfinningsrika SYSSELSÄTTNINGEN utan NYTTA handlar också alltid om betald sysselsättning. Den som betalar kalaset är skattebetalarna.
Detta är inte hållbart i längre. Vad Sverige behöver är en formidabel nystart av företag som av entreprenörer med egna krafter och egna insatser startar och bedriver hållbara företag över tid.

Ett sunt nyföretagande behövs i hela Sverige – inte bara Norrland.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar