Regeringens luftslott med industrikansler verkar ha gått i stå

Regeringens luftslott med industrikansler verkar ha gått i stå

Jag efterlyser en redovisning av vad som konkret har åstadkommits av regeringens fyra industrikansler, som regeringen med statsminister Löfven tillsatte 2015.


Jag har letat förgäves efter några konkreta bevis för vad som åstadkommits av regeringens utnämnda industrikansler. Vad de har berikat Sverige med verkar tyvärr vara dolt i ett mörker.  Men som vanligt är väl även fakta kring detta luftslott belagt med sekretesstämpel.

På regeringens hemsida kan man läsa följande uttalande av närings- och inovationsminister Mikael Damberg om behovet av förändring av Sverige som industrination.
”- Sverige är en industrination med många framgångsrika exportföretag som utgör ryggraden i den svenska ekonomin och är en förutsättning för vår välfärd. Men vi kan inte ta vår position som en ledande industrination för givet. Allt fler länder kan konkurrera högt upp i de globala värdekedjorna med avancerad produktion, forskning och innovation, säger Mikael Damberg.”
Läs mer om regeringens utnämnande av de fyra industrikanslers på regeringens hemsida.
http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2015/07/narings–och-innovationsministern-tillsatter-en-advisory-board-for-nyindustrialisering/

Jag skrev en artikel i jul 2015 om idén att med inrätta detta advisory board med rubriken; Staten kastar pärlor åt svin…   – http://xn--blslampan-62a.se/?p=4622
I artikeln finns en hel del länkar till artiklar med kritiska röster mot inrättandet av advisory board, så jag behöver inte känna mig ensam i min kritik.

Jag kommer idag att tillskriva närings- och innovationsminister Mikael Damberg för att få en uppdatering över dagsläget för vad advisory board har tillfört Sverige på industrikartan, sedan starten 2015. Svaret från ministern kommer att redovisas på blåslampan.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar