NextJet i konkurs trots miljoner från Västerås skattebetalare

NextJet i konkurs trots miljoner från Västerås skattebetalare

Nu är mina och många andras farhågor ett faktum, NextJet flygbolag har lämnat in ansökan om konkurs. Detta trots att Västerås flygplats pumpade in tiotals miljoner i ett skandallöst dåligt avtal som kostade  skjortan för skattebetalarna i Västerås.

NextJet som landat på Västerås flygplats

Att detta skulle hända var för många ingen överraksning, det har under flera år varit kriser i bolaget som hela tiden fått agera med nödlösningar i hopp om att finna på räddningsänglar.
Jag har själv flugit ett flertal gånger med NextJet och även om det fungerat hyfsat med några timmars förseningar, så har min känsla alltid varit kantad av osäkerhet.

Att Västerås flygplats som ägs av kommunen (skattebetalarna) också skulle bidra till att förlänga ökenvandringen för NextJet visar på kunskapsbristen hos flygplatsens ledning. Men här skall även kommunens politiskt ansvariga för flygplatsen ställas till svars.
Läs min artikel från september 2016 med rubriken; Västerås betalar miljoner till flygbolag som är med på svarta listan – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5169

Jag och blåslampan har skrivit mycket och länge om hur miljonerna varje år sedan starten av flygplatsen, i floder rullat ut ur kommunen och därmed skattebetalarnas plånböcker. Den samlade och redovisade förlusten för flygplatsen är nu över en halv miljard kronor.

I det senaste valet för snart fyra års sedan så var ett löfte från det socialdemokratiska partiet (S) och Anders Teljebäck, att en folkomröstning i Västerås om flygplatsens vara eller inte skulle genomföras om de fick väljarnas förtroende. Socialdemokraterna och Teljebäck fick regeringsansvar men ingen folkomröstning:
VALSVEK kallar jag det, Herr Teljebäck!

Men det stundar återigen ett val om knappt fyra månader, vilket ger tillfälle att ställa politikerna mot väggen om flygplatsens vara eller avveckling. Jag har bara för en vecka sedan tillskrivit samtliga sex partier i fullmäktige med frågor, bara några har hitintills svarat. Men blåslampan skall brinna vidare för att få svar, fakta kring svaren eller frånvaron av svar kommer att publiceras på blåslampan.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Ett svar pâ NextJet i konkurs trots miljoner från Västerås skattebetalare

  1. strebern säger:

    Hej,

    Det är väl bara toppen på isberget med alla skattesubventioner som förekommer i detta land, alla skall leva på varandra . Hela Sverige skall leva – Hela Sverige skall betala.

    Fortsätt kampen mot HELVETET

    strebern som nästan lämnat landet

Lämna ett svar