Sverige – STÄNGT FÖR SEMESTER

Sverige – STÄNGT FÖR SEMESTER

Detta är ett meddelande som inte allt för sällan möter den svenske medborgaren på många offentliga serviceinrättningar. STÄNGT! Ingen offentlig service under sommaren!


Mycket av det offentliga Sverige stänger ner både helt och delvis under sommaren på grund av de anställdas egna semesteruttag. Skälen varierar förstås men ofta påstås skälet vara att man inte har råd att anställa vikarier. Att tänka sig att fördela semestern mellan de anställda är inte på deras karta.

Varje sommar står jag lika förundrad över hur stor personalbrist som uppkommer inom de offentliga Sverige och de serviceinrättningar som bara skall fungera. Den största delen av dessa serviceinrättningar har enligt mitt sätt att se det, en konstant överbemanning oavsett säsong.

Polisen är en av de otäcka ”bubblor” som Sverige har i ryggsäcken och som ständigt krakelerar med brister i det polisära som de är satta att sköta.  Sommarstängt är självklart inget som ökar folkets tillit och förtroende för polisen. Jag har själv lämnat in en polisanmälan mot en annan offentlig tjänsteman som varit obehandlad i mer än ett år, detta trots påminnelse.
Får tydligen återigen besvära JO Justitieombudsmannen.

Men polisen är bara en av alla de myndigheter som har ansvar för den medborgerliga service, som redan är förskottsbetald. En service som påstås vara i världsklass. Denna typ av varudeklaration är så omdömeslös och inte överensstämmande med verkligheten.

Sveriges 290 kommuner är ett annat av det offentliga ”sysselsättningsbyggen” som i många fall bedrivs enbart ur en sysselsättningsaspekt, varken behov eller nytta är avsikten. Här råder samma överbemanningshysteri.

Trots dessa kriterier så händer följande nu under sommaren i Västerås kommun och det kommunala bussbolaget. Så här enkelt är det att stänga en serviceverksamhet som tydligen inte behövs under sommaren. Detta meddelande möts resenärerna av när man besöker kundcentret i Västerås.

Kundcenter Busspunkten, Vasagatan/Munkgatan (city)
Från och med måndag den 18 juni till och med 12 augusti har vårt kundcenter Busspunkten stängt.

Vi som är i behov av någon service som skall komma från staten, får nog ställa vårt hopp mest till att vi aldrig skall behöva utnyttja någon service, trots att vi redan förskottsbetald den.

Tillåt blåslampan ändå att få önska de offentliganställda och alla andra en FIN SOMMAR i hängmattan.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar