Reella JOBB skapas aldrig av det offentliga Sverige

Reella JOBB skapas aldrig av det offentliga Sverige

Semestertider och en sol med en vÀrme som sÀllan fÄr skÄdas i Sverige, men inte ens det verkar stoppa tillvÀxten i onödiga och för mig förhatliga statliga myndigheter.

Bilden ovan symboliserar för mig mycket av den svenska byrÄkratin, med oÀndligt lÄnga rader av pappersbÀrare som tröttar ut bÄde sig och medborgarna. Jag menar att denna form av sysselsÀttning Àr det som det nuvarande styret av Sverige till stor del Àgnar sig Ät nÀr de klappar sig för bröstet och sÀger att sÄ och mÄnga har fÄtt eller kommer att fÄ JOBB.

MĂ„nga av de statliga och andra offentliga arbetsplatser Ă€r som skrĂ€ddarsydda för ”pappersbĂ€rarna”, arbetet och arbetsplatserna Ă€r sĂ„ mörklagda att det Ă€r inte möjligt att ens ha en tanke om nĂ„gon kontroll pĂ„ effektiviteten pĂ„ ”pappersbĂ€randet”.  

Jag skrev en artikel i april 2017 med rubriken; Kommuner och myndigheters mörkande fyller ”ElefantkyrkogĂ„rden” till att bli överfull – LĂ€nk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=5372
DĂ€r pĂ„visar jag delar av det bisarra med hur bĂ„de statliga och kommunala myndigheter fullstĂ€ndigt drar ner en svart rullgardin över sin arbetsplats. Om nĂ„gon skulle lyckas med att komma pĂ„ de som missbrukar sitt ”pappersbĂ€rande” JOBB, sĂ„ blir straffet i vĂ€rsta fall ett skrivbord med samma lön som tidigare pĂ„ den omtalade ElefantkyrkogĂ„rden. I elefantkyrkogĂ„rden sitter mĂ„nga av Sveriges tjĂ€nstemannaelit med titlar som exempelvis; landshövdingar och generaldirektörer.
Fint ska det va pÄ Rosenbad.

NÀr man ringer till Rosenbad sÄ Àr det inte mÄnga gÄnger som telefonisten kÀnner till personen man efterfrÄgar, man ifrÄgasÀtter om personen verkligen Àr anstÀlld och tjÀnstgör pÄ Rosenbad. NÀr man vÀl kommer sÄ lÄngt att namnet Àr hittad, sÄ finns det ingen telefon till vederbörande och emailadress saknas ocksÄ. SÄ mörkret fortsÀtter Àven hÀr, inget ljus pÄ Rosenbad skall störa deras nya tillvaro.

Klart att Sverige inte kan ha det sĂ„ hĂ€r, nĂ„got mĂ„ste göras och det snabbt. Jag hĂ€nvisar till en mycket bra artikel av Rebecca  Weidmo Uvell med rubriken: En avvecklingslista för 2019 – LĂ€nk: https://uvell.se/2018/07/05/en-avvecklingslista-for-2019/
Jag rekommenderar att lÀsa artikeln med förslag till avveckling av myndigheter, sjÀlvklart Àr det bÀst att börja ta bort de som inte alls har en aning om varför de finns.

Sedan bör man skicka alla 21 lÀnsstyrelser till de sÀlla markerna, det Àr faktiskt 2000 talet och inte 1634 nÀr Axel Oxenstierna nÀr lÀnsstyrelserna inrÀttades, Hög tid att begrava dessa. Men sedan sÄ har Rebecca Weidmo Uvell inte nÀmnt den kommunala byrÄkratin med deras myndigheter. Sedan har vi alla tusental av de nÀrstÄende organisationer och föreningar som har nÀra slÀktband med etablissemanget. SÄ nog kan avvecklingslistan fyllas pÄ, men Rom byggdes inte pÄ en dag, Àven nÀr det skall rivas.

Men sedan ÄterstÄr vad man skall göra med eliten, Rosenbad mÄste byggas ut hundrafalt. Det Àr problem som visat sig nÀr nu Àntligen radiotjÀnst i Kiruna förmodligen gÄr till graven. Men vad skall de dryga 300 anstÀllda göra? De flesta har förmodligen inte access till ett rum i Rosenbad.
NÄvÀl kÀnner jag de styrande rÀtt sÄ Àr deras uppfinningsrikedom himmelsvid vad gÀller att plocka fram sysselsÀttning Àven för dessa, som en del sÀger lÄtsasjobb.

Jag skrev en artikel i november 2017 nĂ€r utredningen om hur radio- och TV avgiften skulle tas in, dĂ€r jag förnöjt kunde skrika ut ordet ÄNTLIGEN.
Min artikel hade rubriken; RadiotjĂ€nst kanske pĂ„ vĂ€g till himlen
 – LĂ€nk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=5649

NĂ„got sĂ„ vansinnigt som att sysselsĂ€tta mer Ă€n 300 endast för att skicka ut en avi för betalning av en förutbestĂ€md avgift som skall betalas av alla som innehar en TV, ja det fĂ„r man leta lĂ€nge efter för att finna nĂ„got liknande. Även i de mest hĂ€ngivna kommunistiska lĂ€nderna, men det Ă€r vĂ„rt problem.

Man med avvecklingen slipper vi skattebetalare ocksĂ„ betala för pejlare som springer i trĂ€dgĂ„rdarna för att hitta ”bovarna”, som har TV men ingen licens. Det som tidigare har sysselsatt mer Ă€n 300, kan nu kanske göras av en man eller kvinna en gĂ„ng varje Ă„r med nĂ„gra timmars programmering. Det kan man kalla effektivitet.

Jag var en ivrig pÄdrivare av en avveckling av den statliga myndigheten Invest Sweden vars uppgift var att fÄ utlÀndska investerare till Sverige. SjÀlvklart redovisades under Ären inget resultat men mycket pengar gick till spillo: Jag var extra intresserad och blev ocksÄ kontaktad nÀr de skulle etablera ett kontor i Kina. NÀr sedan oegentligheterna pÄ Kinakontoret avslöjades sÄ lade regeringen ner hela myndigheten. En mycket trÄkig historia för Sverige och Àven Kina.
LĂ€s mitt farvĂ€l till begravningen av Invest Sweden i en artikel i januari 2013 med rubriken; FarvĂ€l Invest Sweden – LĂ€nk: http://xn--blslampan-62a.se/?p=2206

SjĂ€lvklart sĂ„ Ă€r dessa bara nĂ„gra exempel pĂ„ myndigheter som inte fyller nĂ„gon egentlig NYTTA. Fler finns i Uvells avvecklingslista –  https://uvell.se/2018/07/05/en-avvecklingslista-for-2019/ 
Det Àr ÀndÄ bara toppen pÄ ett ofantligt isberg. DÀrför Àr det av största vikt att stÀndigt pÄvisa vansinnet och dÀrmed hoppas att nÄgot gott kan komma ut av det.

Hur svÄrt kan det vara att förstÄ vad som Àr roten till det onda?
För att citera rumpnissarna i Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter; ”Vaffö?gö vi pĂ„ dette vise” kanske de ansvariga i Sverige istĂ€llet borde försöka besvara den eviga frĂ„gan; ”Vaffö e de pĂ„ dette vis”.

Mina bĂ€ste regeringsansvariga för Sverige följ budskapet i en sĂ„ng av Galenskaparna och After Shave, dĂ„ blir det bra. ”Det ska va gĂŽtt Ă„ leva, annars kan det kvitta! Fint Ă„ leva, annars kan det kvitta; lĂ€tt Ă„ leva, annars kan det kvitta” och ”spring inte runt och vela – dĂ„ sabbar du det hela!”.

Eftersom det Àr val i höst sÄ skall dagens styrande och alla kommande folkvalda stÀllas mot vÀggen med hopp om svar och Àndring pÄ medborgarnas frÄgor, svaren skall alla vÀga i vÄr guldvÄg innan vi lÀgger i röstsedeln. Vilka som vi anser Àr minst dÄliga pÄ att sköta Sverige.

Granskning, visselblÄsare och en tÀnd blÄslampa mÄste alltid fortsÀtta att vÀrma baken pÄ de styrande!

Alla svar eller uteblivna svar i denna trÄd kan komma att redovisas pÄ bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillvÀxtentreprenör

 

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

LĂ€mna ett svar