Rensa-Halvera och ta BORT i det svenska offentlighetsträsket…

Rensa-Halvera och ta BORT i det svenska offentlighetsträsket…

Det är nu hög tid att börja rensa bort allt onödigt och mest destruktiva inom hela den offentliga sektorn och satsa på den näring som ger landet den nödvändiga och behövliga växtkraften. En grannlaga uppgift för det nya regeringsstyret, om det nu någon gång kommer. En uppgift som kräver muskler, kunskaper, förmåga och mod.

Det gäller alla sektorer inom vad som kan hänföras till offentliga sektorn som exempelvis; myndigheter (hundratals), landsting (21 st), kommuner (349 st), riksdagen (249 ledamöter) och alla närstående organisationer som till stor del finansieras med skattepengar.
Jag menar att i många av dessa organ kan man utan vidare helt eller delvis skala bort dem, och i de fall man anser att de behövs så skall de effektiviseras. I många av dessa råder det en enorm överkapacitet av anställda. Det råder minst sagt en överkapacitetskultur som måste tas itu med. De måste ta lärdom av det privata näringslivet.

Jag skall nu intressera mig för de värsta avarterna bland de offentliga bölderna och se vilka som jag menar kan och skall opereras bort helt eller delvis.
Jag menar att detta är nödvändigt då korruption, nepotism och en outtömlig flora av oegentligheter i det offentliga Sverige, som fortsätter accelerera dag efter dag.  Man möts dagligen av avslöjanden som ständigt fyller på i den offentliga dynghögen, som tillåts att hejdlöst växa i både stank och storlek.  Lukten är fullständigt outhärdlig och skickar ut otäcka signaler i det svenska samhället, om att det inte lönar sig att vara den oförvitlige medborgaren som försöker att alltid göra rätt och vara den sanna och rena medborgaren.

Så här säger man i ett av världens främsta korruptionsland, ”Vill du bli rik, bli byråkrat i statens tjänst”. Är det möjligen så att Sverige är på väg att falla in i detta?

Blåslampan har tidigare skrivit om den svenska korruptionen, nepotismen och andra oegentligheter i det offentliga Sverige. Ju mera man gräver i den offentliga dynghögen ju mera stinker det. Det finns inom alla delar av det offentliga Sverige både direkt och indirekt. Den ena skandalen efter den andra poppar upp till ytan. Läs artikel från 2012; Ju mera man gräver i en dynghög desto mer stinker det – Länk; http://xn--blslampan-62a.se/?p=635

Riksrevisionen som är tillsatt av riksdagen (folket) är den myndighet som skall sörja för kontrollen av att allt går rätt till i det offentliga Sverige, och att allas skattepengar används på rätt sätt. När även folkets sista utpost själva faller in i samma mönster med risk för egna oegentligheter, då är Sverige illa ute.

Jag börjar med att föreslå en rensning i den svenska högborgen Sverige riksdag.  Här vill jag föreslå minst en halvering av antal riksdagsledamöter, kanske till och med en minskning med två tredjedelar skulle vitalisera riksdagens arbete ännu mera. Dagens 349 ledamöter minskas ner till 174, eller ännu bättre 99 ledamöter.

Det har nu i många decennier pågått en statlig förvaringsmentalitet, när det har saknats ett tillflöde av arbetsplatser som kan erbjuda reella JOBB. Det har främst varit vänsterstyret som anammat denna reträtt till ekonomisk försörjning, och började ta fart när Sveriges industriproduktion började förlora mark på 70-talet. Industriproduktionen 1976-78 sjönk för första gången på 25 år, och under längre sammanhängande period än någon annan gång tidigare i historien.

Industriomvandlingen och strukturella förändringar har medfört att vi förlorat stora och arbetskraftsslukande industrier men tyvärr hela näringar som exempelvis; varvs, textil, och skoindustrin. Tillskotten av nya friska producerande industrier ser det ut att vara mycket skralt med, De nya högteknologiska som kommer fram i denna tidsålder är inte lika hårt bundna till Sverige, man söker sig här till det land som kan erbjuda de bästa fördelarna i det mesta. Konkurrensen här är idag knivskarp mellan i stort sett alla världens länder.

Listan på de nya sätten för att förgylla tillvaron, behovet och i vart fall en känsla av en nytta ofantlig. Det är dagens offentliga (föråt ofantliga) sektor och som verkar ha en enda kär uppgift med sin förvaringspolitik, nämligen att hålla statistiken över arbetslösheten nere på behagliga siffror.

Men så snart något som ens är nära tillhörande den offentliga sektorn så är det stor risk för oegentligheter och missbruk av skattemedel, det finns miljontals med skräckexempel. Ett som jag blev bekant med för någon dag sedan, var en lyxtillvaro för nio personer ur styrelsen för första AP-fonden. De lyckades förbruka 44600 kronor per person exklusive reseräkningar.

Läsa om detta lyxliv för pensionärers sparade pengar i Dagens PS;
http://www.dagensps.se/upplevelser/resor/du-far-betala-fondtopparnas-lyxresa/?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_custom[apsis]=1006730877&utm_medium=email&utm_source=apsis

Det är nödvändigt att ha många visselblåsare som håller igång för att göra allt för att försöka minska på den stinkande dynghögen.

Därför är jag glad om Ni fortsättningsvis tipsar om iakttagelser om vad Ni misstänker inte står rätt till i någon myndighet, organisation, kommun, landsting eller så även i andra delar av det offentliga Sverige. Ni kommer alltid att vara anonym och skyddas av lagen för de uppgifter Ni lämnar. Ni kan skriva till tips@blaslampan.se eller direkt till mig: kjell.strandberg@blaslampan.se

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar