Radiotjänst äntligen på väg mot slutet för gott…

Radiotjänst äntligen på väg mot slutet för gott…

Ett helt onödigt och vansinnigt statligt påfund som är det nu verkar vara nära slutet för, är Radiotjänst i Kiruna. Äntligen! När denna institution nu går ur tiden, så finns det inte mycket gott att minnas eller säga om den, ingenting som den gjort för Sverige är värt att minnas.

Jag kan bara se de helt onödiga och meningslösa med inrättandet av denna institution 1988, när man flyttade uppbörden av TV-avgiften från Televerket.

Jag har under åren skrivit flera artiklar om Radiotjänst och många andra statliga respiratorföretag, organisationer och myndigheter, som jag menar till största delen tillkommit för att skapa onödig men betald sysselsättning för skattepengar. Den senaste artikel från november 2017 med rubriken; Radiotjänst kanske på väg till himlen… – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5649

Radiotjänst känner jag mycket väl igen från det socialistiska Sovjetunionen, egentligen ingen större skillnad i dagens Ryssland, där jag varit verksam i mer än 35 år. Konstlad sysselsättning enbart för sysselsättningens egen skull. Detta för att hålla folket lugna med medicin som, sysselsättning, vodka, bröd och skådespel. Livsuppehållande respiratorvård à la kommunismen!

Regeringen har redan nu börjat fundera på vilka geniala ersättningar till de hundratals avlöningsplatser platser som försvinner, när Radiotjänst avvecklas. Det är frågan om hundratals avlönade som skall startas upp i Kiruna.

Det är nu bara att hoppas att det blir flera vinnare än förlorare i vart fall ekonomiskt, men jag känner mig inte alls säker på detta. Det är mycket avhängigt på hur Sverige klarar av att möta framtida hack i ekonomin.  Jag har inte den största tilliten till att regeringen har förmåga, kunskaper och modet att genomföra de förändringar som är nödvändiga på lång sikt, detta menar jag gäller oavsett regeringskonstellationer.

Dagen till ära så skall debatt och omröstning ske i högborgen Sveriges Riksdag om att ny finansiering av TV avgiften skall införas och därmed skall Radiotjänst avvecklas.

Eftersom jag är en anhängare av en avveckling av Radiotjänst som sysselsättningsplats så är det min förhoppning att de närvarande riksdagsledamöterna håller sig vaken och röstar bort Radiotjänst.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar