Axplock med Blåslampans ”värstingar” 2018

Axplock med Blåslampans ”värstingar” 2018

Här anges några av Blåslampans officiella ”värstingar” för 2018. Dessa kommer självklart att även i fortsättningen få känna av värmen från Blåslampan, om de fortsätter med sitt dåliga beteende och maktutövande. Allt i kampen för att göra tillvaron lite bättre för flera.

1.Arbetsförmedlingen Myndigheten som troget fortsätter med att sticka ut näsan i det mesta som är dåligt, och detta gäller överallt i hela landet. Fortsatta skandaler och märkligheter är det som förknippas med denna myndighet. Myndigheten som har årskort år efter år, på en tätposition bland Sveriges värstingar.
Länk till en av årets bloggartiklar skriven av Rebecca Weidmo Uvell om arbetsförmedlingen: Rubrik: Arbetsförmedlingen bränner dina pengar på ny logga –https://uvell.se/2019/01/02/arbetsformedlingen-branner-dina-pengar-pa-ny-logga/

2. Flygplatsen Västerås  Västerås kommun fortsätter envetet att hålla liv i flygplatsen, något som de inte har lyckats med i många decennier. Man måste också tillägga att den benämns som flygplats trots att den nästan helt saknar flygdestinationer. Däremot har flygplatsen lyckats med att kosta skattebetalarna i Västerås hundratals miljoner. Under den tid flygplatsen har existerat är de samlade förlusterna mer än en halv miljard. Förlusten fortsätter stadigt varje år, men inga möjligheter att välja var man skall flyga. Skandalen med flygplatsen i Västerås fortsätter år efter år.
Länk till blåslampans senaste artikel om flygplatsen: Västerås flygplats 2018 ännu kvar i ett oåterkalleligt mörker – http://xn--blslampan-62a.se/?p=6013

3.Bidragslandet Sverige  Mycket i Sverige hålls igång enbart genom att den politiska agendan i det offentliga Sverige går ut på ett ohämmat stöd och bidrag både till privatpersoner och företag.
En otrolig ”värsting” som styr och ställer med helt onödiga och vansinniga bidrag i Sverige även 2018 är myndigheten mucf.se.
Avskaffas bidragen och stödåtgärder så visar sig nakenheten i landets tillstånd upp sig i dagen.
Länk till en bloggartikel om det svenska stöd- och bidragsträsket med rubriken: Mera Bidrag – Mera Fusk – http://xn--blslampan-62a.se/?p=4922

4. Korruptionen i Sverige högst bland Skandinaviska länder Organsisationen Transparency International (TI Sverige) är en oberoende ideell organisation som kartlägger och mäter korruption i Sverige. Besök deras hemsida och läs mer: https://www.transparency.se/ Enligt mätning 2018 visar organisationen på att Sverige är värst bland Skandinaviska länder. Länk till artikel från SVT om korruption med rubriken: Sverige mest korrupta landet i Skandinavien – https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-mest-korrupta-landet-i-skandinavien

5. Mörkandet inom offentliga Sverige  Ett av de vanligaste orden inom det offentliga Sverige är ordet sekretess. Detta är det ord man ofta stöter på när man ställer obehagliga frågor eller begär ut handlingar från en myndighet, kommun, landsting eller annan offentlig institution. Skärpning offentliga Sverige!
Länk till bloggartikel i Blåslampan från 2014 om Sveriges mörkläggning:  http://xn--blslampan-62a.se/?p=4143

6. Sverige – landet utan regering  Året då Sveriges inte lyckades bilda en regering efter valet i september. En i sig makalös och obeskrivlig story där folkets röster inte respekteras!
Länk till artikel om regeringskrisen i aftonbladet med rubriken: Nytt år och nya försök att bilda regering – https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Ql6Q14/nytt-ar-och-nya-forsok-att-bilda-regering  

Detta är bara några få exempel bland alla ”officiella värstingar” som härjar i vårt samhälle. Dessa och alla nya som ständigt kommer till, skall och måste bekämpas på alla demokratiska, korrekta och värdiga sätt, men de skall alla få känna på blåslampans värme.

Redaktion
Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar