Ordet JOBB i Sverige är ett kärt barn med många namn

Ordet JOBB i Sverige är ett kärt barn med många namn

Ordet JOBB är ett ord som har många betydelser i Sverige beroende från vem det kommer från. Ansvariga för styret av Sverige är de som ofta uppfinner de mest makabra användningsområden och benämner det som JOBB.


För mig så är ordet JOBB ett avlönat arbete/anställning som genererar den NYTTA som dels är behövd men även avlönas utan ekonomiska bidrag eller stöd från samhällets skatteintäkter. Jag finner inte de rätta orden för att beskriva hur många svänger sig med ordet JOBB, när det egentligen handlar om sysselsättning, som jag själv menar ofta är en meningslös respiratorsysselsättning.

Jag hävdar med bestämdhet att detta bara förvärrar läget och i många fall permanentar patienten till ett långt liv i respiratorn. Jag benämner detta plastiska fenomen för en misslyckad ”Tvätta fönster” politik. Läs min artikel från 2017; Sveriges ”Tvätta fönster” politik fortsätter och ökar –  http://xn--blslampan-62a.se/?p=5364

Detta med avsaknaden av reella JOBB har jag skrivit mycket och ofta om de senaste åren. Jag menar att den politik som har förts av de ansvariga politikerna, oavsett vänster eller höger slagsida så är det fullständigt okänsligt, oansvarigt, idélöst och med ett dåligt ledarskap. Det kan aldrig gå bra över tid. Jag skrev i början av 2018 en artikel som belyste hur politiker kan se på JOBB, rubriken var JOBB i liberalernas Sverige 2018… – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5734

Jag ställde där frågor till liberalerna som skrivit debattartikeln med förslaget att skapa 2500 ENKLA JOBB, men har tyvärr inte fått något svar. Länk till Liberalernas debatt artikel om deras enkla JOBB; https://www.vlt.se/artikel/debatt/liberalerna-lagre-lon-och-enklare-regler-ger-fler-jobb

Ett annat vansinne i missbrukandet av ordet JOBB är hur den ansvarigt styrande regeringsmakten påstår sig skapa JOBB, men tyvärr som alltid är det bara ren och meningslös sysselsättning. Läs min artikel med rubriken; Reella JOBB skapas aldrig av det offentliga Sverige –  http://xn--blslampan-62a.se/?p=5908 

Att det förekommer både dumheter, oegentligheter och ett hejdlöst missbrukande av medborgarnas skattemedel i det offentliga Sverige råder det knappast delade meningar om. Läs min artikel från april 2017 om hur den beryktade ”Elefantkyrkogården” i Rosenbad är fylld till bredden och ständigt fylls på. Rubrik; Kommuner och myndigheters mörkande fyller ”Elefantkyrkogården” till att bli överfull http://xn--blslampan-62a.se/?p=5372   

Att skriva ner allt elände som finns förknippat till ordet JOBB i Sverige av idag är inte möjligt, och där det mesta borde vara förpassad till en brinnande majbrasa. Jag återger min frustration genom att citera en dikt av Gustaf Fröding, Dumt fôlk från 1895 och måste konstatera att mycket är sig likt idag 2019.

Dumt fôlk
Å gubevars för dumt fôlk 
Te äxämpel dä va en söndasmôra, sôm ja geck å spanklér på landsvägen. Da kommer dä en harrkär gånass mä glasyger för yga, å smal å vesen va’n, tocken sôm tocker ä. 
”Gudagen, min goda man”, sa’n. ”Vet han, vart ja ska gå för te komma te prästgårn”, töckte’n. 
”Håja, nock vet ja dä”, sa ja. ”D’ä inga kônst te komm dit. Når han ha gått ett litt stöck länger, kommer han te en väg te vänster, men den ska’n int gå, utta bar fortsätt, tess han kommer te näst vägskel, där dä tar å te höger, där ska’n gå.” 
”Mä se”, sa harrkärsillänne å såg fundersam ut, änna sôm dä int skull var klar grejer. ”Mä se, inte te vänster, men te höger. Nå vidare da.” 
”Jo, når’n da ha gått ett stöck te, så kommer’n te e å, å i åa ä e ö.” 
”Vasa”, sa’n. 
”Å i åa ä e ö”, sa ja. 
”Men va i all ti ä dä ni säjer, a, o?” sa’n.  
”D’ä e å, vett ja”, skrek ja, för ja ble rasen, ”å i åa ä e ö, hörer han lite, d’ä e å, å i åa ä e ö.””A, o, ö”, sa’n, å dämme geck’en.
Jo, den va nôe te dum den. 

Eftersom valet i september 2018 inte gick som alla inblandade partier hade tänkt sig, så har det resulterat i att Sverige idag den 14 januari 2019 (136 dagar efter valdagen) fortfarande är utan regering.
När det än blir en regering, så blir det med all säkerhet någon slags regering, som anses vara minst dålig på att sköta Sverige. 

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar