Det lyser rödast hos vänstersidan med Herrarna Löfven och Sjöstedt

Det lyser rödast hos vänstersidan med Herrarna Löfven och Sjöstedt

Efter mer än 130 dagar efter valet är nu en statsminister i Sverige utsedd och vald och en regering formad. Just nu är jag hemkommen från en resa till en av Sovjetunionens forna lydstater. Jag kan i det forna sovjetlandet bara tvingas konstatera att allt är sig likt från forna Sovjet och dagens Ryssland. De gamla ränderna går aldrig ur, den röda färgen är omöjlig att tvätta bort, inte ens få den lite utspädd.

Jag har verkat som egen företagare i det forna Sovjetunionen och dagens Ryssland i mer än 30 år, och mina erfarenheter från alla dessa år är minst sagt mycket dystra. Rysslands politiska styre är inget som jag skulle rekommendera min värsta ovän.
Jag skrev en artikel 2018 med rubriken; Sovjet och stalinismen sitter djupt förankrat hos folket även i de forna lydstaterna  – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5876
Läs även min artikel från maj 2013 med rubriken; Bloggare i Ryssland lever farligt – http://xn--blslampan-62a.se/?p=2469  Artikeln ger en bild hur jag har möttes av Ryssland och även om jag höll en låg profil så levde jag inte trygg. Ju bättre affärerna gick ju mera otrygg blev jag.
Sovjet och dagens Ryssland är ännu idag världens i särklass rikaste land både över och under jorden. Där finns olja, gas och metaller under jord, över jord finns skog så långt ögat förmå att se. Trots detta är landet idag ett fattigt land, inte bara ekonomiskt utan också på många andra sätt. Detta trots att Ryssland är världens största land till arean, nästan dubbelt så stort som nummer två, Kanada.
Jag rekommenderar herrarna Löfven och Sjöstedt att ta en lång tid med praktik i det stora landet öster om oss, för att bättre kanske förstå att det inte är den vägen Sverige först skall välja att gå.

Jag har också haft förmånen att parallellt med mitt förtagande i Ryssland arbeta som företagare i Kina under samma tidsperiod i mer än tre decennier. Det är en röd färg som dominerar i Kina men skillnaden är utifrån mina ögon som VITT och SVART. Jämfört med Ryssland.Kina är världens största land till folkmängden, men det som enligt min mening är den i särklass största skillnaden mellan Ryssland och Kina, att det kinesiska folket är välvilligt inställt till hårt arbete för att skapa sig en bättre tillvaro och framtid. De väntar inte på att få hjälp av någon annan som vilar ut hemma i hängmattan.
Läs min artikel från 2016 med rubriken; Kina har inte stannat av… – http://xn--blslampan-62a.se/?p=5195  Kina fortsätter sin resa idag 2019 med samma fart. Världen måste därför räkna med Kina som en supermakt i nästan alla dimensioner, som exempelvis militärt, teknisk utveckling  och ekonomiskt.

När jag nu återvände till Sverige efter mitt besök i den forna Sovjetstaten, så möttes jag av en ny regering med samma gamla röda färg som tidigare, dock denna gång uppblandad med både lite mer grönt och blått.
Block 1: Det rödgröna blocket består av socialdemokraterna (S) och miljöpartiet (MP) som bildar regering, och skall regera med ett grön-blått stöd av centerpartiet (C) och liberalerna (L), och deras verktygslåda med minst 77 instruktioner att följa. Här har det röda vänsterpartiet regeringen under galgen genom vänsterpartiets välvilja att släppa fram Löfven som statsminister.
Den röda sidan är inte min grej efter mina år i kommunistländerna i Östeuropa
Block 2: Det mest färglösa och urvattnade blocket består av centerpartiet (C) och liberalerna (L) som likt kameleonten skiftar färg utan att egentligen veta varför, och om det ens behövs för deras överlevnad.
Jag kan inte med folk som inte vet vad dom vill. Usch och fy fasa!
Block 3: Det som lyser blått i alla delar men i olika nyanser. Det består av moderaterna (M), kristdemokraterna (KD) och sverigedemokraterna (SD) som alla tillhör höger sidan, men där alla inte  får vara med i hela lekstugan. Skärpning även här!

Om röran och oredan var stor före valet så är den inte mindre när regeringen nu har presenterats. I regeringsförklaringen ser jag enbart visioner utan förankring i verkligheten, det som måste till för att en förändring till det bättre skall kunna bli verklighet. Jag kan tyvärr se hur vänstersidans politik i mycket påminner mig om Sovjet och Ryssland, med deras devis att alla skall må bra, men inte av eget arbete, utan bättre av andras. Sorgligt!

Ingen klar bild finns av hur denna regering skall bygga sitt ”paradis”, som alla kan leva och verka efter. Inte ens Sovjet och Ryssland klarade av att växa och få det bättre med den röda färgens makt. Detta  trots att de en gång i tiden var en av världens mäktigaste och rikast på många sätt.

Personligen  ser jag dagens svenska regeringskonstellation mest som en icke handlingskraftig röra, utan att ens kunna styra och förbättra efter sin egen övertygelse. Det menar jag är en stor brist och dömd att misslyckas med att leverera.Så nu skall Sverige återigen fyra år tvingas se nya problem torna upp sig inom område efter område, medan de gamla problemen kvarstår.

Boxningsmatchen om regeringsstyret kan nu börja. Det kommer med stor säkerhet, smällar både från den gamla och dagens vänster- och högersida.

Svar eller uteblivna svar kan komma att publiceras på bloggen.

Med tillväxthälsningar

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i alla kommuner, Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar