Nyhetsbrev från Blåslampan några höstmånader 2019

Här kommer Blåslampans nyhetsbrev för några otäckt mörka höstmånader 2019. Det är ett litet axplock från det vi på Blåslampan tycker ha gjort sig förtjänta av att få känna av lite extra uppmärksamhet, ljus, värme och hetta från Blåslampan. Det kommer delvis efter tips av våra läsare, som naturligvis alltid behandlas anonymt. Allt i kampen för att göra tillvaron lite bättre för flera. Det spänner både över länder nationellt och internationellt, men självklart mest från Sverige.

Blåslampans nyhetsbrev från höstmånaderna September, Oktober och November 2019

– Arbetsförmedlingen visar nu sitt rätta jag
– Bidragslandet Sverige fortsätter sin expansion
– Skandalerna som aldrig tar semester
– Festen denna gång kan vara över?

– Kronan faller och Sverige med den? 
– Bankskandalerna skadar Sveriges anseende
– Sprängningar i Sverige har blivit vardagsmat
– Västerås flygplats fortfarande tyst och stilla vad gäller
flygmöjligheter
– SCB levererar felaktiga arbetslöshetssiffror
– Svenska krishösten 20
19

Arbetsförmedlingen visar nu sitt rätta jag
Myndigheten fortsätter sitt meningslösa bidragsgivande, utan att med krafttag förmedla reella arbeten och jobb. Det är många år sedan jag tyckte att Arbetsförmedlingen borde ersättas med namnet Bidragsförmedlingen. En dröm för mig personligen skulle vara om en   JOBBSKAPARMYNDIGHET med reella JOBB, kunde födas fram, och då leva upp som en ny stjärna långt från dagens skamfilade namn Arbetsförmedlingen. Men tyvärr så vaknar jag varje dag upp med Arbetsförmedlingen som en av Sveriges tio i topp av alla ”värstingmyndigheter”.
Länk till en av Blåslampans många bloggartiklar om arbetsförmedlingen: Rubrik: Arbetsförmedlingen är ett enda stort skämt… http://xn--blslampan-62a.se/?p=5631

Bidragslandet Sverige fortsätter sin expansion 
Sverige hålls levande genom att den politiska agendan går ut på ett ohämmat stöd och bidrag både till privatpersoner och företag. Den politiska ideologin från vänstersidan känner jag igen från mina decennier som egen företagare i forna Sovjetunionen och dagens Ryssland. När bidragen och stöden upphör så faller masken av, och nakenheten visar upp sig i dagen.
Länk till en bloggartikel med lite om det svenska stöd- och bidragsträsket: http://xn--blslampan-62a.se/?p=4868

Skandalerna som aldrig tar semester
Skandaler som aldrig tar semester härstammar ofta från politiska partier, kommuner, landsting, myndigheter och det övriga officiella Sverige. Det är just från dessa många skandaler härstammar, men som borde och skall föregå med goda exempel. Det är skandaler från alla nivåer. Exempelvis är den före detta jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) som nu står inför rättsskranket och skall försvara sin heder mot misstanke om sexuellt ofredande. Ytterligheten mot detta kan vara den irakiske försvarsministern som är svensk medborgare och utreds nu för bland annat bidragsbrott i Sverige och brott mot mänskliga rättigheter i Irak. Det visar på vilken spännvidd Sverige kan ståta med, vad gäller skandaler.
Skärpning Sverige!
Länk till 10 exempel på några av Sveriges äldre skandaler: https://www.listor.se/varlden/10-politiska-skandaler-som-skakade-sverige/

Festen denna gång kan vara över 
Det kommer fler och fler orosmoln som börjar torna upp sig på himlen ovanför Sverige, landets tillväxtmotor börjar hacka mer och mer. Den tillväxt som däremot går som tåget är samhällets konstgjorda tillväxt, för att hålla hjulen igång.
Goda tankar och idéer tillsammans med konstruktiva åtgärder måste till.
Se artikel i Privata Affärer:  Riksbanken- Konjunkturen mattas av snabbare än väntat https://www.privataaffarer.se/riksbanken-konjunkturen-mattas-av-snabbare-an-vantat/

Kronan faller och Sverige med den?
Raset av svenska kronan fortsätter och är nu på väg i djupet och verkar ha fastnat i gyttjan. Men det som är dåligt för vissa är bra för andra.
Länk till artikel i Aftonbladet med rubriken- Ovanligt svag krona – så här påverkar det dighttps://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/Op0bxq/ovanligt-svag-krona–sa-har-paverkar-det-dig

Bankskandalerna skadar Sveriges anseende  
Hösten har kantats av upptäckta skandaler där svenska banker verksamma i de baltiska länderna har figurerat flitigt. Så har även Danske Bank avslöjats med fingrarna i ”penningtvättmskinen”. Därefter kom Swedbank där det bedyrades att Swedbank var en helt annorlunda bank, som aldrig hade varit inblandad i någon som helst tvätthärva. Jag skrev en artikel i feb 2019 om Swedbank när dom blev avslöjade. Rubrik: Swedbank och Danske Banks agerande är helt normalt i den forna kommunistkulturen – http://xn--blslampan-62a.se/?p=6274&preview=true

Sprängningar i Sverige har blivit vardagsmat 
Sprängningar och skjutningar har blivit så vanliga och allmänt förekommande att reaktionen från folket mer eller mindre uteblir.
Länk till artikel SVT med rubriken: Kraftig ökning av antalet sprängdåd
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/kraftig-okning-av-antalet-sprangdad

8.Västerås flygplats fortfarande tyst och stilla vad gäller flygmöjligheter
Västerås kommun som i decennier inte har lyckats med att få till en flygplats som har  flygdestinationer för folket, men ändå så fortsätter pengarna att flyga iväg. Flygplatsen har nu kostat Västerås skattebetalare långt mer än 500 miljoner kronor.
Länk till senaste artikeln om flygplatsen: http://xn--blslampan-62a.se/?p=5405

9.  SCB levererar felaktiga arbetslöshetssiffror
Statens statistiska centralbyrå (SCB) har levererat fel arbetslöshetsstatistik. Inte bara på grund av eget slarv utan beroende på de inköp av tjänster från en extern leverantör.
Länk till artikel i Aftonbladet om skandalen i SCB: Efter sifferskandalen: SCB presenterar ny statistik https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/g7xme5/efter-sifferskandalen-scb-presenterar-ny-statistik

10. Svenska krishösten 2019
Det redovisas dagligen om kriser inom en mängd områden som äldreomsorgen, sjukvården, skolor, väg- och järnvägsunderhåll, ja så kan man fortsätta inom nästan alla områden som staten, kommuner och landstingen har ansvaret för. Kriserna är inte bara en ekonomisk fråga utan bakom varje slant så finns det också en människa.
Länk till en artikeln en Dagens Arena med rubriken: Klarar Sverige att möta en kris?https://www.dagensarena.se/opinion/klarar-sverige-att-mota-en-kris/


Detta är några exempel av höstmånadernas problem, en del officiella ”värstingar” som fritt får spelrum i vårt svenska samhälle. Dessa ”värstingar” och alla nya som ständigt kommer till, skall och måste bekämpas på alla demokratiska, korrekta men värdigt sätt, men de skall alla få känna på blåslampans värme.

Ett stort tack till alla visselblåsare och tipsare som gör det möjligt att överhuvudtaget hitta och sätta fingret på alla typer av ”värstingar”.

Blåslampan vill därmed önska alla en fin, solig och vit vintermånad december, med både lucia och jultomten som kommer lastade med väsentliga förbättringar för alla.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Detta inlägg var postat i Riks. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar